Skip to main content

Legkisebb allotment site és önkormi

    Ezek a képek is a tegnapi csavargásom alatt készültek, de inkább ma teszem közé. Szóval ez Bristol City legkisebb allotment site- ja összesen két két plotot (telket) tartalmaz. Igazából három házhelyet foglal el, csodálom hogy még nem adták el, de ami késik szerintem nem múlik.


Egyes plot 


vagy ez az egyes? A másik meg a kettes?
    No de nem is ez a lényeg. A hivatalos oldal szerint a Stanley Terrace Allotment nek nincsen folyó víz ellátása viszont tizenhárman várnak arra, hogy it szerezzenek maguknak helyet, nos sok sikert hozzá. Ahol én bérlek ott jelenleg tizenkét telek kiadó, csak az mesze van.
    Ha már szóba került az önkormányzat megosztok itt egy gyöngyszemet. Az allotment siteunknál kicsit megbetegedett a zár, kívülről tökéletesen működik belülről néha betegecske és nem hajlandó működöni. Ilyenkor vagy kinyúlsz és emlékezetből bepöntyögöd a kódot, mert a külső részén másképpen vannak a számok mint a belsőn ... Vagy felhívsz valakit aki jön és kienged. Én inkább az első megoldásra esküszöm.
    Ez már egy párhete történt és az önkorminak az volt a reakciója, hogy bocsi költségvetési stop van nem javíttatjuk meg. Ha félsz attól hogy beragadsz hagyd nyitva a kaput. Ugye ez nem annyira ideális megoldás ezért S. a közös megbízottunk próbált valamit kiokoskodni. Szerencsére az egyik bérlő aktív éveiben az önkormányzatnak dolgozott és rámutatott egy pontra a szerződésünkben ami miatt az önkormányzatnak meg kell javítani a zárat. S. elmesélte hogyan is történt az egész beszélgetés.(részlet)

- Megfogjátok javíttatni a zárat?
- Nem már mondta, hogy nincsen rá pénz.
- Rendeben van, de ha nyitva hagyjuk a kaput azzal megszegjük a bérleti szerződésünket és miattatok kell ezt megtennünk.
- Igen ez így van. Már kíváncsi voltam mikor jössz ezzel.       ????????

Tehát ők nagyon is jól tudták, hogy mi a pillanat van csak nem akartak cselekedni amíg nem muszáj. A dolog vége egyébként az lett, hogy jó eséllyel  még él a gyári garancia. Úgy hogy még fizetniük sem kell.


Másik sztori, hogy a madárinfluenza matt minden kifutót le kell takarni apró szemű hálóval nehogy berepüljenek a madarak. (Szintén részlet)

- Tegnap kint voltam ellenőrizni és néhány kifutó nincsen lefedve megfelelően.
- Mindenki tudja mit kell tennie. - Ez S.
- A következő telken nincsenek letakarva  (számok) a tied sincsen.
- Az enyémben mondjuk csirkék sincsenek.
- XY kifutójának még teteje sincsen.
- Abba sincsenek csirkék. Sőt egyikben sincsen amit felsoroltál.
- Akkor is lekel takarni.
- Minek? Se csirke se étel nincsen bent egyikben sem.

Szóval folyik az élet rendesen.

Comments

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Magcsere 2017 Bristol

Ez volt az első magcsere amin részt vettem és érdekes tapasztalat volt azt kell, hogy mondjam. Először is azt hittem lesz ott egy pár idősebb bácsi meg talán pár fiatal ehelyett teli volt hippikkel, nem szeretem a hippiket.


Gondolkodtam (ez mindig veszélyes)

Munka közben volt egy kicsi (nagyon sok) időm gondolkodni és azon gondolkodtam, lehet a rossz növényeket termesztjük. Egyik dolog amiért ezt gondolom, hogy a gyomok gyorsabban nőnek mint a haszon növények. A haszon növényeknek sok gondoskodás kell, míg a gyomokat irtani kell nem is kevés erőfeszítéssel.
    Ezért is gondolkodom azon, hogy újfajta növényeket kéne termelés alá akár olyanokat is amiket jelenleg gyomként kezelünk. Pár ilyen növények már utána néztem és néhánynál meglepődve tapasztalta, hogy vannak olyan országok amikben az általam, általunk gyomnak tartott növényeket aktívan termesztik. Meg olyat is találtam amit régen akár Magyarországon is mint haszonnövényt termesztették, de mostanra legfeljebb mint dísznövény van jelen.
    Az egyik ilyen növény a csalán bár ezt nem hiszem, hogy természetnék szántszándékkal. , de bizony hogy termesztik. Nem csak mint leveles zöldségnek használják, hanem gyógyszernek is kiváló. Plusz rostokat is lehet belőle szerezni mint a kenderb…