Skip to main content

Miért is jártam a vásáron

      Ugye tegnap kezdődött a Boxing Day sale. Én csak egy helyre mentem, de oda minden évbe megyek és beszerzem a szükséges magok maradékát. A többit meg eladóm ebayen. Felháborítóan
30 pennyre voltak csak leértékelve a magok, tavaly 25 penny volt. Viszont ugyan úgy húsz zacskó magot lehetett venni egy szere. Viszont most nem menetem kétszer mint régebben.

Ez is olcsóbb mint ha otthon venném


     Igazából szójáért mentem mert egy ideje már kiakarom próbálni a termesztését. Meglepő mód ezt nem igazán kapkodták el előlem. Pedig idén sem volt kisebb a tolongás mint tavaly. Lassan már a kosárnyomok is kezdenek gyógyulni a hátamon.

Eredetileg ezért mentem
    Amikor nyáron otthon voltam és átnéztem pár bolt kínálatát, hogy találjak magról ültethető szamócát. Mondanom sem kell, hogy sehol nem találtam (azt hiszem bár lehet, hogy igen). Viszont most sikerült beszereznem egy zacskóval, de milyen zacskóval ez volt az utolsó adag belőle. Elviekben már jövő hónaptól lehetne ültetni, de azért kell neki 20 fok a csirázáshoz. Ezért aztán várok vele egy kicsit.

Szamóca ezt már a nyáron is akartam venni 

Comments

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Tayberry és Loganberry

Kihasználtam a mai szép napot meg a tényt, hogy kellett egy napi bérlet a buszra ezért aztán kimentem az Imperial parkban található B&q-ba, mert  megakartam lepni magamat pár dologgal amit már kinéztem magamnak.
   Vettem egy tayberryt és egy logganberryt mind a kettő málna és szeder kereszteződésből jött létre.

   A Loganberryt James Harvey Logan Amerikai bíró és kertész nemesítette ki, ha lehet hinni a történetnek teljesen véletlenül. A Tayberryt  1979-ben Skóciában nemesítették és a Tay folyóról nevezték el, ez is ugyan úgy málna és szeder kereszteződés mint a Loganberry, de a két fajta között van pár eltérés. Míg a Tayberry vastagon van borítva tüskékkel addig a Loganbery (legalább is ami nekem van) teljesen tüske mentes. Ugyan akkor ez utóbbinak nem olyan finomak és édesek a bogyói (ezt még csak elméletből mondom) viszont lehet iparilag termeszteni, míg a másikat nem mert a tüskék megnehezítik a szedést. 

    A vásárlás mellett még lőttem pár képet.  Csupán mint érdekessé…

Patkányok és egyebek

Mára már el is tűnt az tavam ami tegnap még mindent elfoglalt. Igaz minden sülyedékeny még.