Skip to main content

Miért is jártam a vásáron

      Ugye tegnap kezdődött a Boxing Day sale. Én csak egy helyre mentem, de oda minden évbe megyek és beszerzem a szükséges magok maradékát. A többit meg eladóm ebayen. Felháborítóan
30 pennyre voltak csak leértékelve a magok, tavaly 25 penny volt. Viszont ugyan úgy húsz zacskó magot lehetett venni egy szere. Viszont most nem menetem kétszer mint régebben.

Ez is olcsóbb mint ha otthon venném


     Igazából szójáért mentem mert egy ideje már kiakarom próbálni a termesztését. Meglepő mód ezt nem igazán kapkodták el előlem. Pedig idén sem volt kisebb a tolongás mint tavaly. Lassan már a kosárnyomok is kezdenek gyógyulni a hátamon.

Eredetileg ezért mentem
    Amikor nyáron otthon voltam és átnéztem pár bolt kínálatát, hogy találjak magról ültethető szamócát. Mondanom sem kell, hogy sehol nem találtam (azt hiszem bár lehet, hogy igen). Viszont most sikerült beszereznem egy zacskóval, de milyen zacskóval ez volt az utolsó adag belőle. Elviekben már jövő hónaptól lehetne ültetni, de azért kell neki 20 fok a csirázáshoz. Ezért aztán várok vele egy kicsit.

Szamóca ezt már a nyáron is akartam venni 

Comments

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Magcsere 2017 Bristol

Ez volt az első magcsere amin részt vettem és érdekes tapasztalat volt azt kell, hogy mondjam. Először is azt hittem lesz ott egy pár idősebb bácsi meg talán pár fiatal ehelyett teli volt hippikkel, nem szeretem a hippiket.


Gondolkodtam (ez mindig veszélyes)

Munka közben volt egy kicsi (nagyon sok) időm gondolkodni és azon gondolkodtam, lehet a rossz növényeket termesztjük. Egyik dolog amiért ezt gondolom, hogy a gyomok gyorsabban nőnek mint a haszon növények. A haszon növényeknek sok gondoskodás kell, míg a gyomokat irtani kell nem is kevés erőfeszítéssel.
    Ezért is gondolkodom azon, hogy újfajta növényeket kéne termelés alá akár olyanokat is amiket jelenleg gyomként kezelünk. Pár ilyen növények már utána néztem és néhánynál meglepődve tapasztalta, hogy vannak olyan országok amikben az általam, általunk gyomnak tartott növényeket aktívan termesztik. Meg olyat is találtam amit régen akár Magyarországon is mint haszonnövényt termesztették, de mostanra legfeljebb mint dísznövény van jelen.
    Az egyik ilyen növény a csalán bár ezt nem hiszem, hogy természetnék szántszándékkal. , de bizony hogy termesztik. Nem csak mint leveles zöldségnek használják, hanem gyógyszernek is kiváló. Plusz rostokat is lehet belőle szerezni mint a kenderb…