Skip to main content

Lassacskán

    Azért ha nem is roham tempóban, de lassan készen leszek a kifutóval. Igaz ha egyben tudtam volna rászánni az időt valószínűleg egy maximum két nap alatt készen lettem volna vele. 

Ideiglenes kitámasztással


Na még egy kép 
     A virágos ládát is feltöltöttem végre és még képet sem felejtettem el róla készíteni. Egy rész belekerült a patkányméreggel kezelt cucc.Mert innen ehető dolog nem fog kikerülni.  Meg még némi kész komposzt meg sima föld és még pártalicska levél darálék amit ingyen kapunk. A föld meg a komposzt a kukacok és a különféle organizmusok miatt került rá. Mondjuk a komposztom teli volt  drótféreggel ami tovább erősíti a gyanúmat, hogy a tavalyi lótrágyával érkeztek hozzám. Mert tavaly a maradékot a komposztra raktam.

Elkészítve és feltöltve


Comments

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Magcsere 2017 Bristol

Ez volt az első magcsere amin részt vettem és érdekes tapasztalat volt azt kell, hogy mondjam. Először is azt hittem lesz ott egy pár idősebb bácsi meg talán pár fiatal ehelyett teli volt hippikkel, nem szeretem a hippiket.


Gondolkodtam (ez mindig veszélyes)

Munka közben volt egy kicsi (nagyon sok) időm gondolkodni és azon gondolkodtam, lehet a rossz növényeket termesztjük. Egyik dolog amiért ezt gondolom, hogy a gyomok gyorsabban nőnek mint a haszon növények. A haszon növényeknek sok gondoskodás kell, míg a gyomokat irtani kell nem is kevés erőfeszítéssel.
    Ezért is gondolkodom azon, hogy újfajta növényeket kéne termelés alá akár olyanokat is amiket jelenleg gyomként kezelünk. Pár ilyen növények már utána néztem és néhánynál meglepődve tapasztalta, hogy vannak olyan országok amikben az általam, általunk gyomnak tartott növényeket aktívan termesztik. Meg olyat is találtam amit régen akár Magyarországon is mint haszonnövényt termesztették, de mostanra legfeljebb mint dísznövény van jelen.
    Az egyik ilyen növény a csalán bár ezt nem hiszem, hogy természetnék szántszándékkal. , de bizony hogy termesztik. Nem csak mint leveles zöldségnek használják, hanem gyógyszernek is kiváló. Plusz rostokat is lehet belőle szerezni mint a kenderb…