Skip to main content

Lassacskán

    Azért ha nem is roham tempóban, de lassan készen leszek a kifutóval. Igaz ha egyben tudtam volna rászánni az időt valószínűleg egy maximum két nap alatt készen lettem volna vele. 

Ideiglenes kitámasztással


Na még egy kép 
     A virágos ládát is feltöltöttem végre és még képet sem felejtettem el róla készíteni. Egy rész belekerült a patkányméreggel kezelt cucc.Mert innen ehető dolog nem fog kikerülni.  Meg még némi kész komposzt meg sima föld és még pártalicska levél darálék amit ingyen kapunk. A föld meg a komposzt a kukacok és a különféle organizmusok miatt került rá. Mondjuk a komposztom teli volt  drótféreggel ami tovább erősíti a gyanúmat, hogy a tavalyi lótrágyával érkeztek hozzám. Mert tavaly a maradékot a komposztra raktam.

Elkészítve és feltöltve


Comments

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Tayberry és Loganberry

Kihasználtam a mai szép napot meg a tényt, hogy kellett egy napi bérlet a buszra ezért aztán kimentem az Imperial parkban található B&q-ba, mert  megakartam lepni magamat pár dologgal amit már kinéztem magamnak.
   Vettem egy tayberryt és egy logganberryt mind a kettő málna és szeder kereszteződésből jött létre.

   A Loganberryt James Harvey Logan Amerikai bíró és kertész nemesítette ki, ha lehet hinni a történetnek teljesen véletlenül. A Tayberryt  1979-ben Skóciában nemesítették és a Tay folyóról nevezték el, ez is ugyan úgy málna és szeder kereszteződés mint a Loganberry, de a két fajta között van pár eltérés. Míg a Tayberry vastagon van borítva tüskékkel addig a Loganbery (legalább is ami nekem van) teljesen tüske mentes. Ugyan akkor ez utóbbinak nem olyan finomak és édesek a bogyói (ezt még csak elméletből mondom) viszont lehet iparilag termeszteni, míg a másikat nem mert a tüskék megnehezítik a szedést. 

    A vásárlás mellett még lőttem pár képet.  Csupán mint érdekessé…

Patkányok és egyebek

Mára már el is tűnt az tavam ami tegnap még mindent elfoglalt. Igaz minden sülyedékeny még.