Skip to main content

Téli elfoglatság

   Most hogy eljött az ősz és egyre kevesebb dolog adódik és kevesebb fényképezni való is van kint. Ezért "kénytelen" vagyok találni valamit amivel elfoglalom magam. Meg kell valami amivel a blogot is megtöltöm, mert tavaszik egy tucat bejegyzést tudnék még írni. Legfeljebb két tucatot ezért aztán pár téli változás fog bekövetezni, a maradék kertes bejegyzések mellet.

- Lesz némi főzőcske mert abban is jó vagyok. Képek viszont ehhez nem lesznek, mert általában ilyen kora (este felé) lesz kész és a fények nem alkalmasak élvezhető képek készítésre. Lehet alapanyagokról lesz kép mert akkor még van fény, de ez sem biztos még.

- Némi újra hasznosítás.

- Téli képek a városról, meg mi egymás.

Comments

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Tayberry és Loganberry

Kihasználtam a mai szép napot meg a tényt, hogy kellett egy napi bérlet a buszra ezért aztán kimentem az Imperial parkban található B&q-ba, mert  megakartam lepni magamat pár dologgal amit már kinéztem magamnak.
   Vettem egy tayberryt és egy logganberryt mind a kettő málna és szeder kereszteződésből jött létre.

   A Loganberryt James Harvey Logan Amerikai bíró és kertész nemesítette ki, ha lehet hinni a történetnek teljesen véletlenül. A Tayberryt  1979-ben Skóciában nemesítették és a Tay folyóról nevezték el, ez is ugyan úgy málna és szeder kereszteződés mint a Loganberry, de a két fajta között van pár eltérés. Míg a Tayberry vastagon van borítva tüskékkel addig a Loganbery (legalább is ami nekem van) teljesen tüske mentes. Ugyan akkor ez utóbbinak nem olyan finomak és édesek a bogyói (ezt még csak elméletből mondom) viszont lehet iparilag termeszteni, míg a másikat nem mert a tüskék megnehezítik a szedést. 

    A vásárlás mellett még lőttem pár képet.  Csupán mint érdekessé…

Patkányok és egyebek

Mára már el is tűnt az tavam ami tegnap még mindent elfoglalt. Igaz minden sülyedékeny még.