Skip to main content

Ismét mocsaram lett

    Mondjuk ez nekem már nem hír, hogy pár napi folyamatos esőzés után egy ingovány lesz a "birtokból", de Andynek ez még egy kisebb sokkal ért fel. Főleg, hogy a csirkéi bokáig vízben álltak. Amit mondjuk gyorsan megoldott.
    Ebből a szempontból engem is érdekelt a dolog, úgyhogy ma kis is merészkedtem szemrevételezni a dolgot. Az a helyzet, láttam én ennél már rosszabbat is.

Nem olyan nagy a  kár

Legalább meg van, hogy mi a vízszint hol kell kicsit feltölteni. 

     Az egészben igazából az az egyetlen kellemetlen dolog, hogy most vagy két hétig várhatok amíg kiszárad annyira, hogy rá lehessen menni az elsüllyedés veszélye nélkül.
    Ha valakit érdekel egyébként milyen esős volt az Angus nevezetű vihar ami tegnap itt járt annak itt egy kép. Ez a munka helyemtől nem olyan messze készült. 


Twitterről Comments

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Magcsere 2017 Bristol

Ez volt az első magcsere amin részt vettem és érdekes tapasztalat volt azt kell, hogy mondjam. Először is azt hittem lesz ott egy pár idősebb bácsi meg talán pár fiatal ehelyett teli volt hippikkel, nem szeretem a hippiket.


Gondolkodtam (ez mindig veszélyes)

Munka közben volt egy kicsi (nagyon sok) időm gondolkodni és azon gondolkodtam, lehet a rossz növényeket termesztjük. Egyik dolog amiért ezt gondolom, hogy a gyomok gyorsabban nőnek mint a haszon növények. A haszon növényeknek sok gondoskodás kell, míg a gyomokat irtani kell nem is kevés erőfeszítéssel.
    Ezért is gondolkodom azon, hogy újfajta növényeket kéne termelés alá akár olyanokat is amiket jelenleg gyomként kezelünk. Pár ilyen növények már utána néztem és néhánynál meglepődve tapasztalta, hogy vannak olyan országok amikben az általam, általunk gyomnak tartott növényeket aktívan termesztik. Meg olyat is találtam amit régen akár Magyarországon is mint haszonnövényt termesztették, de mostanra legfeljebb mint dísznövény van jelen.
    Az egyik ilyen növény a csalán bár ezt nem hiszem, hogy természetnék szántszándékkal. , de bizony hogy termesztik. Nem csak mint leveles zöldségnek használják, hanem gyógyszernek is kiváló. Plusz rostokat is lehet belőle szerezni mint a kenderb…