Skip to main content

Miegymás

    Akkor ahogy múltkor ígértem, mostantól nem korlátozom a blogot csak kertre. Itt is az első két kép Bristolról, non nem a legjobbak, de kezdésnek megteszi. 

Bristoli látkép részlet

Bedminsteri vasútállomás bejárata

Alap keret

     Azért, hogy földtórásról is legyen kép és szó. megvan az alapja  csirke udvarnak. Igaz kicsit lecsippentettem a telkeket elhatárol ösvényből, no nem sokat csak tíz centit. Nekem nem hiányzik remélem a szomszédomnak sem. Sok földet, gyökeret és követ ástam ki. A földet majd átszitálom és felhasználom, a gyökerekkel még nem tudom mit csinálok. A kövek meg majd mennek a kerítés mellé és alá, hogy megakadályozza a patkányok, rókák és borzok ásási kísérletét

Comments

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Magcsere 2017 Bristol

Ez volt az első magcsere amin részt vettem és érdekes tapasztalat volt azt kell, hogy mondjam. Először is azt hittem lesz ott egy pár idősebb bácsi meg talán pár fiatal ehelyett teli volt hippikkel, nem szeretem a hippiket.


Gondolkodtam (ez mindig veszélyes)

Munka közben volt egy kicsi (nagyon sok) időm gondolkodni és azon gondolkodtam, lehet a rossz növényeket termesztjük. Egyik dolog amiért ezt gondolom, hogy a gyomok gyorsabban nőnek mint a haszon növények. A haszon növényeknek sok gondoskodás kell, míg a gyomokat irtani kell nem is kevés erőfeszítéssel.
    Ezért is gondolkodom azon, hogy újfajta növényeket kéne termelés alá akár olyanokat is amiket jelenleg gyomként kezelünk. Pár ilyen növények már utána néztem és néhánynál meglepődve tapasztalta, hogy vannak olyan országok amikben az általam, általunk gyomnak tartott növényeket aktívan termesztik. Meg olyat is találtam amit régen akár Magyarországon is mint haszonnövényt termesztették, de mostanra legfeljebb mint dísznövény van jelen.
    Az egyik ilyen növény a csalán bár ezt nem hiszem, hogy természetnék szántszándékkal. , de bizony hogy termesztik. Nem csak mint leveles zöldségnek használják, hanem gyógyszernek is kiváló. Plusz rostokat is lehet belőle szerezni mint a kenderb…