Skip to main content

Miegymás

    Akkor ahogy múltkor ígértem, mostantól nem korlátozom a blogot csak kertre. Itt is az első két kép Bristolról, non nem a legjobbak, de kezdésnek megteszi. 

Bristoli látkép részlet

Bedminsteri vasútállomás bejárata

Alap keret

     Azért, hogy földtórásról is legyen kép és szó. megvan az alapja  csirke udvarnak. Igaz kicsit lecsippentettem a telkeket elhatárol ösvényből, no nem sokat csak tíz centit. Nekem nem hiányzik remélem a szomszédomnak sem. Sok földet, gyökeret és követ ástam ki. A földet majd átszitálom és felhasználom, a gyökerekkel még nem tudom mit csinálok. A kövek meg majd mennek a kerítés mellé és alá, hogy megakadályozza a patkányok, rókák és borzok ásási kísérletét

Comments

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Tayberry és Loganberry

Kihasználtam a mai szép napot meg a tényt, hogy kellett egy napi bérlet a buszra ezért aztán kimentem az Imperial parkban található B&q-ba, mert  megakartam lepni magamat pár dologgal amit már kinéztem magamnak.
   Vettem egy tayberryt és egy logganberryt mind a kettő málna és szeder kereszteződésből jött létre.

   A Loganberryt James Harvey Logan Amerikai bíró és kertész nemesítette ki, ha lehet hinni a történetnek teljesen véletlenül. A Tayberryt  1979-ben Skóciában nemesítették és a Tay folyóról nevezték el, ez is ugyan úgy málna és szeder kereszteződés mint a Loganberry, de a két fajta között van pár eltérés. Míg a Tayberry vastagon van borítva tüskékkel addig a Loganbery (legalább is ami nekem van) teljesen tüske mentes. Ugyan akkor ez utóbbinak nem olyan finomak és édesek a bogyói (ezt még csak elméletből mondom) viszont lehet iparilag termeszteni, míg a másikat nem mert a tüskék megnehezítik a szedést. 

    A vásárlás mellett még lőttem pár képet.  Csupán mint érdekessé…

Patkányok és egyebek

Mára már el is tűnt az tavam ami tegnap még mindent elfoglalt. Igaz minden sülyedékeny még.