Skip to main content

Mindenféle

     Szeretem karácsony előtt "elpróbálni" a menüt, csak hogy minden biztosan passzoljon, és kiderüljön, ha valami fogytán van. Mert annál kevésbé van kellemetlenebb dolog ha karácsony napján derül ki, hogy valami kifogyott. Ma a halászlé volt terítéken. Szereztem hozzá folyami halat és egész jó lett, bár kicsit megszaladt a bors ezzel legközelebb vigyázni kell.

Kimondta, hogy Angliában nem lehet halászlét főzni?

    A kertben is halad a dolog csináltam egy virágos ládát egy bugázott raklapból. 

Ebből lett ...

... no nem ez, csak a véglegeset elfelejtettem lefényképezni. 

   A mustáromat nem tudom még mennyire hatotta meg a esti fagy, de majd pénteken kiderül. Még nem döntöttem el, hogy levágom és beásom most. Esetleg hagyom tavaszig és majd akkor.

Kicsit kókadt

A tegnapi ebédhez kicist sok krumpli pürét csináltam ezért a maradékból csináltam burgonya lepényt

A forma csak véletlenComments

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Magcsere 2017 Bristol

Ez volt az első magcsere amin részt vettem és érdekes tapasztalat volt azt kell, hogy mondjam. Először is azt hittem lesz ott egy pár idősebb bácsi meg talán pár fiatal ehelyett teli volt hippikkel, nem szeretem a hippiket.


Gondolkodtam (ez mindig veszélyes)

Munka közben volt egy kicsi (nagyon sok) időm gondolkodni és azon gondolkodtam, lehet a rossz növényeket termesztjük. Egyik dolog amiért ezt gondolom, hogy a gyomok gyorsabban nőnek mint a haszon növények. A haszon növényeknek sok gondoskodás kell, míg a gyomokat irtani kell nem is kevés erőfeszítéssel.
    Ezért is gondolkodom azon, hogy újfajta növényeket kéne termelés alá akár olyanokat is amiket jelenleg gyomként kezelünk. Pár ilyen növények már utána néztem és néhánynál meglepődve tapasztalta, hogy vannak olyan országok amikben az általam, általunk gyomnak tartott növényeket aktívan termesztik. Meg olyat is találtam amit régen akár Magyarországon is mint haszonnövényt termesztették, de mostanra legfeljebb mint dísznövény van jelen.
    Az egyik ilyen növény a csalán bár ezt nem hiszem, hogy természetnék szántszándékkal. , de bizony hogy termesztik. Nem csak mint leveles zöldségnek használják, hanem gyógyszernek is kiváló. Plusz rostokat is lehet belőle szerezni mint a kenderb…