Skip to main content

Mindenféle

     Szeretem karácsony előtt "elpróbálni" a menüt, csak hogy minden biztosan passzoljon, és kiderüljön, ha valami fogytán van. Mert annál kevésbé van kellemetlenebb dolog ha karácsony napján derül ki, hogy valami kifogyott. Ma a halászlé volt terítéken. Szereztem hozzá folyami halat és egész jó lett, bár kicsit megszaladt a bors ezzel legközelebb vigyázni kell.

Kimondta, hogy Angliában nem lehet halászlét főzni?

    A kertben is halad a dolog csináltam egy virágos ládát egy bugázott raklapból. 

Ebből lett ...

... no nem ez, csak a véglegeset elfelejtettem lefényképezni. 

   A mustáromat nem tudom még mennyire hatotta meg a esti fagy, de majd pénteken kiderül. Még nem döntöttem el, hogy levágom és beásom most. Esetleg hagyom tavaszig és majd akkor.

Kicsit kókadt

A tegnapi ebédhez kicist sok krumpli pürét csináltam ezért a maradékból csináltam burgonya lepényt

A forma csak véletlenComments

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Tayberry és Loganberry

Kihasználtam a mai szép napot meg a tényt, hogy kellett egy napi bérlet a buszra ezért aztán kimentem az Imperial parkban található B&q-ba, mert  megakartam lepni magamat pár dologgal amit már kinéztem magamnak.
   Vettem egy tayberryt és egy logganberryt mind a kettő málna és szeder kereszteződésből jött létre.

   A Loganberryt James Harvey Logan Amerikai bíró és kertész nemesítette ki, ha lehet hinni a történetnek teljesen véletlenül. A Tayberryt  1979-ben Skóciában nemesítették és a Tay folyóról nevezték el, ez is ugyan úgy málna és szeder kereszteződés mint a Loganberry, de a két fajta között van pár eltérés. Míg a Tayberry vastagon van borítva tüskékkel addig a Loganbery (legalább is ami nekem van) teljesen tüske mentes. Ugyan akkor ez utóbbinak nem olyan finomak és édesek a bogyói (ezt még csak elméletből mondom) viszont lehet iparilag termeszteni, míg a másikat nem mert a tüskék megnehezítik a szedést. 

    A vásárlás mellett még lőttem pár képet.  Csupán mint érdekessé…

Patkányok és egyebek

Mára már el is tűnt az tavam ami tegnap még mindent elfoglalt. Igaz minden sülyedékeny még.