Skip to main content

Pár kép mindenféléről.

 Karácsonyi süti
     Szerencsére még nem csúsztam ki, az időből, hogy megcsináljam a hagyományos Angol karácsonyi sütit. Mert ezt egy hónapig kell érleni és alkoholt kell hozzá adni rendszeresen. Meglátjuk milyen lesz. Ha jó lesz jövőre kézé teszem a receptet.

Béka ember
     Nagyon nem létszik a képen,de az egy békaembernek öltözött ember, Bedminster közepén. A legközelebbi tenger vagy merülésre alkalmas víz nem a sarok mögött van.

Cukkini mag

    Ahogy ígértem itt a kép a cukkini beleséből. Elégé ígéretes magok vannak benne. Még le kell áztatni a magokat a kocsányos részről. Az még pár nap utána szárítás és talán lesznek használható magok belőle. Hát nem egy végtelen izgalmas az életem. Még jó hogy nem szedek szívgyógyszert.

Comments

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Magcsere 2017 Bristol

Ez volt az első magcsere amin részt vettem és érdekes tapasztalat volt azt kell, hogy mondjam. Először is azt hittem lesz ott egy pár idősebb bácsi meg talán pár fiatal ehelyett teli volt hippikkel, nem szeretem a hippiket.


Gondolkodtam (ez mindig veszélyes)

Munka közben volt egy kicsi (nagyon sok) időm gondolkodni és azon gondolkodtam, lehet a rossz növényeket termesztjük. Egyik dolog amiért ezt gondolom, hogy a gyomok gyorsabban nőnek mint a haszon növények. A haszon növényeknek sok gondoskodás kell, míg a gyomokat irtani kell nem is kevés erőfeszítéssel.
    Ezért is gondolkodom azon, hogy újfajta növényeket kéne termelés alá akár olyanokat is amiket jelenleg gyomként kezelünk. Pár ilyen növények már utána néztem és néhánynál meglepődve tapasztalta, hogy vannak olyan országok amikben az általam, általunk gyomnak tartott növényeket aktívan termesztik. Meg olyat is találtam amit régen akár Magyarországon is mint haszonnövényt termesztették, de mostanra legfeljebb mint dísznövény van jelen.
    Az egyik ilyen növény a csalán bár ezt nem hiszem, hogy természetnék szántszándékkal. , de bizony hogy termesztik. Nem csak mint leveles zöldségnek használják, hanem gyógyszernek is kiváló. Plusz rostokat is lehet belőle szerezni mint a kenderb…