Skip to main content

Pár kép mindenféléről.

 Karácsonyi süti
     Szerencsére még nem csúsztam ki, az időből, hogy megcsináljam a hagyományos Angol karácsonyi sütit. Mert ezt egy hónapig kell érleni és alkoholt kell hozzá adni rendszeresen. Meglátjuk milyen lesz. Ha jó lesz jövőre kézé teszem a receptet.

Béka ember
     Nagyon nem létszik a képen,de az egy békaembernek öltözött ember, Bedminster közepén. A legközelebbi tenger vagy merülésre alkalmas víz nem a sarok mögött van.

Cukkini mag

    Ahogy ígértem itt a kép a cukkini beleséből. Elégé ígéretes magok vannak benne. Még le kell áztatni a magokat a kocsányos részről. Az még pár nap utána szárítás és talán lesznek használható magok belőle. Hát nem egy végtelen izgalmas az életem. Még jó hogy nem szedek szívgyógyszert.

Comments

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Tayberry és Loganberry

Kihasználtam a mai szép napot meg a tényt, hogy kellett egy napi bérlet a buszra ezért aztán kimentem az Imperial parkban található B&q-ba, mert  megakartam lepni magamat pár dologgal amit már kinéztem magamnak.
   Vettem egy tayberryt és egy logganberryt mind a kettő málna és szeder kereszteződésből jött létre.

   A Loganberryt James Harvey Logan Amerikai bíró és kertész nemesítette ki, ha lehet hinni a történetnek teljesen véletlenül. A Tayberryt  1979-ben Skóciában nemesítették és a Tay folyóról nevezték el, ez is ugyan úgy málna és szeder kereszteződés mint a Loganberry, de a két fajta között van pár eltérés. Míg a Tayberry vastagon van borítva tüskékkel addig a Loganbery (legalább is ami nekem van) teljesen tüske mentes. Ugyan akkor ez utóbbinak nem olyan finomak és édesek a bogyói (ezt még csak elméletből mondom) viszont lehet iparilag termeszteni, míg a másikat nem mert a tüskék megnehezítik a szedést. 

    A vásárlás mellett még lőttem pár képet.  Csupán mint érdekessé…

Patkányok és egyebek

Mára már el is tűnt az tavam ami tegnap még mindent elfoglalt. Igaz minden sülyedékeny még.