Skip to main content

Black beauty

    Nem az a black beauty hanem a cukkini amit már évek óta sikeresen termesztek, mert bár minden évben kipróbálok új fajtákat mindig ez hozza azt amit elvárok tőle.

Nem kicsi
   Ezt a példányt azért tartottam meg mert szeretnék magot fogni belőle. Nem mind ha nem lenne még vagy két zacskó mag a dobozban, de szeretném kipróbálni mennyire megy ez nekem. Mert az előző kísérletek baromira kudarcba fulladtak (gyk eddig sehogy nem megy). Remélem a közel három kilójával nem fog cserben hagyni és legalább pár hasznosítható mag van benne. EZ viszont csak holnap fog kiderülni mert ma a hátsójából tökfőzelék lesz, és csak holnap rendes napfényben fogom felnyitni. Arról majd külön beszámolok.

Frissítés: Nagyon finom lett a "tökfözelék"

Comments

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Magcsere 2017 Bristol

Ez volt az első magcsere amin részt vettem és érdekes tapasztalat volt azt kell, hogy mondjam. Először is azt hittem lesz ott egy pár idősebb bácsi meg talán pár fiatal ehelyett teli volt hippikkel, nem szeretem a hippiket.


Gondolkodtam (ez mindig veszélyes)

Munka közben volt egy kicsi (nagyon sok) időm gondolkodni és azon gondolkodtam, lehet a rossz növényeket termesztjük. Egyik dolog amiért ezt gondolom, hogy a gyomok gyorsabban nőnek mint a haszon növények. A haszon növényeknek sok gondoskodás kell, míg a gyomokat irtani kell nem is kevés erőfeszítéssel.
    Ezért is gondolkodom azon, hogy újfajta növényeket kéne termelés alá akár olyanokat is amiket jelenleg gyomként kezelünk. Pár ilyen növények már utána néztem és néhánynál meglepődve tapasztalta, hogy vannak olyan országok amikben az általam, általunk gyomnak tartott növényeket aktívan termesztik. Meg olyat is találtam amit régen akár Magyarországon is mint haszonnövényt termesztették, de mostanra legfeljebb mint dísznövény van jelen.
    Az egyik ilyen növény a csalán bár ezt nem hiszem, hogy természetnék szántszándékkal. , de bizony hogy termesztik. Nem csak mint leveles zöldségnek használják, hanem gyógyszernek is kiváló. Plusz rostokat is lehet belőle szerezni mint a kenderb…