Skip to main content

Black beauty

    Nem az a black beauty hanem a cukkini amit már évek óta sikeresen termesztek, mert bár minden évben kipróbálok új fajtákat mindig ez hozza azt amit elvárok tőle.

Nem kicsi
   Ezt a példányt azért tartottam meg mert szeretnék magot fogni belőle. Nem mind ha nem lenne még vagy két zacskó mag a dobozban, de szeretném kipróbálni mennyire megy ez nekem. Mert az előző kísérletek baromira kudarcba fulladtak (gyk eddig sehogy nem megy). Remélem a közel három kilójával nem fog cserben hagyni és legalább pár hasznosítható mag van benne. EZ viszont csak holnap fog kiderülni mert ma a hátsójából tökfőzelék lesz, és csak holnap rendes napfényben fogom felnyitni. Arról majd külön beszámolok.

Frissítés: Nagyon finom lett a "tökfözelék"

Comments

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Tayberry és Loganberry

Kihasználtam a mai szép napot meg a tényt, hogy kellett egy napi bérlet a buszra ezért aztán kimentem az Imperial parkban található B&q-ba, mert  megakartam lepni magamat pár dologgal amit már kinéztem magamnak.
   Vettem egy tayberryt és egy logganberryt mind a kettő málna és szeder kereszteződésből jött létre.

   A Loganberryt James Harvey Logan Amerikai bíró és kertész nemesítette ki, ha lehet hinni a történetnek teljesen véletlenül. A Tayberryt  1979-ben Skóciában nemesítették és a Tay folyóról nevezték el, ez is ugyan úgy málna és szeder kereszteződés mint a Loganberry, de a két fajta között van pár eltérés. Míg a Tayberry vastagon van borítva tüskékkel addig a Loganbery (legalább is ami nekem van) teljesen tüske mentes. Ugyan akkor ez utóbbinak nem olyan finomak és édesek a bogyói (ezt még csak elméletből mondom) viszont lehet iparilag termeszteni, míg a másikat nem mert a tüskék megnehezítik a szedést. 

    A vásárlás mellett még lőttem pár képet.  Csupán mint érdekessé…

Patkányok és egyebek

Mára már el is tűnt az tavam ami tegnap még mindent elfoglalt. Igaz minden sülyedékeny még.