Skip to main content

Szabad délután

     Tegnap egy kis időt sikerült kettesben töltenünk a nejemmel mert a trónkövetelő (most éppen vaníliás joghurt követelő) a barátainál volt. Úgyhogy kicsit a nyakunkba vettük a várost és igaz, hogy vasárnap délután volt és négykor nagyjából bezár minden. Azért jól esett úgy sétálni és beülni valahova, hogy nem kell folyamtatosan valaki után rohanni, vagy félszemmel nézni mit csinál. 

Smoke'N' Barrels Autumn Wildbeer co. 
    Benéztünk a The Hare-be egy söre és beszélgetni egymással, egy ideje ilyen nem történt.

Belső

Nem egy mai hír
 Aztán elnéztünk a North Street Greenre ahol felállítottak egy kis elf falut, ide majd gyerekkel együtt s issza megyünk valamikor.

Nem meglepő karácsonykor nem kapsz szobát sehol

A biztonságos munka végzés fontos

Komplett kis falu

Elfek

  Utána még kicsit szétnéztünk Southville-be, hogy keresünk egy helyet ahova beülhetünk, de vagy teli volt vagy teli volt gyerekkel. Mi meg éppen gyerek menetes délutánt tartottunk. Úgyhogy vettünk inkább egy sütit és haza mentünk pizzázni miután összeszedtük a kicsit.

Comments

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Magcsere 2017 Bristol

Ez volt az első magcsere amin részt vettem és érdekes tapasztalat volt azt kell, hogy mondjam. Először is azt hittem lesz ott egy pár idősebb bácsi meg talán pár fiatal ehelyett teli volt hippikkel, nem szeretem a hippiket.


Gondolkodtam (ez mindig veszélyes)

Munka közben volt egy kicsi (nagyon sok) időm gondolkodni és azon gondolkodtam, lehet a rossz növényeket termesztjük. Egyik dolog amiért ezt gondolom, hogy a gyomok gyorsabban nőnek mint a haszon növények. A haszon növényeknek sok gondoskodás kell, míg a gyomokat irtani kell nem is kevés erőfeszítéssel.
    Ezért is gondolkodom azon, hogy újfajta növényeket kéne termelés alá akár olyanokat is amiket jelenleg gyomként kezelünk. Pár ilyen növények már utána néztem és néhánynál meglepődve tapasztalta, hogy vannak olyan országok amikben az általam, általunk gyomnak tartott növényeket aktívan termesztik. Meg olyat is találtam amit régen akár Magyarországon is mint haszonnövényt termesztették, de mostanra legfeljebb mint dísznövény van jelen.
    Az egyik ilyen növény a csalán bár ezt nem hiszem, hogy természetnék szántszándékkal. , de bizony hogy termesztik. Nem csak mint leveles zöldségnek használják, hanem gyógyszernek is kiváló. Plusz rostokat is lehet belőle szerezni mint a kenderb…