Skip to main content

Mincemeat pie (mincemeat nélkül)

     Ez egy hagyományos karácsonyi sütemény amit a boltban már vagy október óta lehet kapni és hihetetlenül gusztustalan édes. Hagyományosan volt benne hús is de ez az évek során kikopott belőle. Mára legfeljebb némi zsírt tesznek bele, de ez is ritkaság.

Itt hagytam amit tegnap elkészítettem utána elmentem dolgozni ...

Mivel a boltban kapható tényleg botrányosan édes (van olyan aminek harminc százaléka cukor) és az összetevők listája is hosszabb mint egy Örkény egyperces, ezért kerestem receptet és csináltam magunknak. A süti egyébként egy egyszerű édes vajas tésztában van, amit az alábbi BBC-s recept alapján csináltam. Csak tettem bele egy kis kanál porcukrot.

http://www.bbcgoodfood.com/recipes/2983/basic-shortcrust-pastry

A töltelék szintén egy BBC-s receptből indult ki, csak módosítottam a fűszerezését. Nem csak szerecsen diót tettem bele, hanem darált szegfűszeget, fahéjat és némi vanilla kivonatot is. A receptben szereplő cukornak csak a felét tettem bele. Valamint brandy helyett rumot tettem bele (kicsit nagyvonalúbban mint eredetileg).
Ha nincsen nagy főző alma akkor két közepes méretű gala is megteszi.
Valamint legközelebb egy fél narancsnak a levét is beleteszem. Meg aszalt szilvát apróra darabolva.

http://www.bbcgoodfood.com/recipes/13377/traditional-mincemeat

Comments

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Patkányok és egyebek

Mára már el is tűnt az tavam ami tegnap még mindent elfoglalt. Igaz minden sülyedékeny még.Újabb potyák

Tegnap előtt az allotment fb csoportjában valaki kérdezte, hogy kell e valakinek cucamelon mag. Engem meg úgy  tanítottak, hogy ne legyek rest jelentkezni.  Aztán még megkaptam azt a magcsomagot is amire pályáztunk, erről majd még részletesebben is lesz szó, a cucamelonról is.