Skip to main content

Mincemeat pie (mincemeat nélkül)

     Ez egy hagyományos karácsonyi sütemény amit a boltban már vagy október óta lehet kapni és hihetetlenül gusztustalan édes. Hagyományosan volt benne hús is de ez az évek során kikopott belőle. Mára legfeljebb némi zsírt tesznek bele, de ez is ritkaság.

Itt hagytam amit tegnap elkészítettem utána elmentem dolgozni ...

Mivel a boltban kapható tényleg botrányosan édes (van olyan aminek harminc százaléka cukor) és az összetevők listája is hosszabb mint egy Örkény egyperces, ezért kerestem receptet és csináltam magunknak. A süti egyébként egy egyszerű édes vajas tésztában van, amit az alábbi BBC-s recept alapján csináltam. Csak tettem bele egy kis kanál porcukrot.

http://www.bbcgoodfood.com/recipes/2983/basic-shortcrust-pastry

A töltelék szintén egy BBC-s receptből indult ki, csak módosítottam a fűszerezését. Nem csak szerecsen diót tettem bele, hanem darált szegfűszeget, fahéjat és némi vanilla kivonatot is. A receptben szereplő cukornak csak a felét tettem bele. Valamint brandy helyett rumot tettem bele (kicsit nagyvonalúbban mint eredetileg).
Ha nincsen nagy főző alma akkor két közepes méretű gala is megteszi.
Valamint legközelebb egy fél narancsnak a levét is beleteszem. Meg aszalt szilvát apróra darabolva.

http://www.bbcgoodfood.com/recipes/13377/traditional-mincemeat

Comments

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Magcsere 2017 Bristol

Ez volt az első magcsere amin részt vettem és érdekes tapasztalat volt azt kell, hogy mondjam. Először is azt hittem lesz ott egy pár idősebb bácsi meg talán pár fiatal ehelyett teli volt hippikkel, nem szeretem a hippiket.


Gondolkodtam (ez mindig veszélyes)

Munka közben volt egy kicsi (nagyon sok) időm gondolkodni és azon gondolkodtam, lehet a rossz növényeket termesztjük. Egyik dolog amiért ezt gondolom, hogy a gyomok gyorsabban nőnek mint a haszon növények. A haszon növényeknek sok gondoskodás kell, míg a gyomokat irtani kell nem is kevés erőfeszítéssel.
    Ezért is gondolkodom azon, hogy újfajta növényeket kéne termelés alá akár olyanokat is amiket jelenleg gyomként kezelünk. Pár ilyen növények már utána néztem és néhánynál meglepődve tapasztalta, hogy vannak olyan országok amikben az általam, általunk gyomnak tartott növényeket aktívan termesztik. Meg olyat is találtam amit régen akár Magyarországon is mint haszonnövényt termesztették, de mostanra legfeljebb mint dísznövény van jelen.
    Az egyik ilyen növény a csalán bár ezt nem hiszem, hogy természetnék szántszándékkal. , de bizony hogy termesztik. Nem csak mint leveles zöldségnek használják, hanem gyógyszernek is kiváló. Plusz rostokat is lehet belőle szerezni mint a kenderb…