Skip to main content

Wild flower kit és cucamelon

    Sajnos cucamlonról még nincsen saját képem, de remélem ez is változni fog. Más képét meg nem szívesen használom fel. Viszont a google ismer egy csomót, egyébként egy cseresznyeparadicsom méretű dinnyét kell elképzelni aminek uborka íze van némi lime hatással keverve. Tiszta képzavar elismerem. Termesztése nagyjából úgy zajlik mint az uborka termesztése. Kilenc, tizenkét héttel az ültetés után szüretelhető. Nem árt palántát nevelni, én ezt fogom tenni mert csak kevés magom van. Ja igen futós fajta támrendszer nem árt neki. Lássuk mi is van a dobozban.

A segítség mindig láb alatt kéznél vanÖt csomag vetőmag egy elég 2 nm-re 

Szép fényes papír és a lista mi is van benne

Jelölő 

Méhecske hotel

A hotel külső része

Kew Gardenbebelépésre kedvezményt biztosító izék

Használati útmutató

    Ez az egész a Big Lottery Fund támogatásával készült ezért is ingyenes. Ez az alapítvány a szerencsejátékból befolyt pénz egy részét osztja vissza közhasznú projektekre. 
    A méhecske hotel meg arra szolgál hogy a méhecskék ha elfáradnak legyen hol megpihenniük. Nekünk meg karban kell tartani időről időre megnézni és kitisztítani ha koszos. A magokat vasárnap fogom elszórni, legalább is egy zacskót esetleg kettőt. 

Comments

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Magcsere 2017 Bristol

Ez volt az első magcsere amin részt vettem és érdekes tapasztalat volt azt kell, hogy mondjam. Először is azt hittem lesz ott egy pár idősebb bácsi meg talán pár fiatal ehelyett teli volt hippikkel, nem szeretem a hippiket.


Gondolkodtam (ez mindig veszélyes)

Munka közben volt egy kicsi (nagyon sok) időm gondolkodni és azon gondolkodtam, lehet a rossz növényeket termesztjük. Egyik dolog amiért ezt gondolom, hogy a gyomok gyorsabban nőnek mint a haszon növények. A haszon növényeknek sok gondoskodás kell, míg a gyomokat irtani kell nem is kevés erőfeszítéssel.
    Ezért is gondolkodom azon, hogy újfajta növényeket kéne termelés alá akár olyanokat is amiket jelenleg gyomként kezelünk. Pár ilyen növények már utána néztem és néhánynál meglepődve tapasztalta, hogy vannak olyan országok amikben az általam, általunk gyomnak tartott növényeket aktívan termesztik. Meg olyat is találtam amit régen akár Magyarországon is mint haszonnövényt termesztették, de mostanra legfeljebb mint dísznövény van jelen.
    Az egyik ilyen növény a csalán bár ezt nem hiszem, hogy természetnék szántszándékkal. , de bizony hogy termesztik. Nem csak mint leveles zöldségnek használják, hanem gyógyszernek is kiváló. Plusz rostokat is lehet belőle szerezni mint a kenderb…