Skip to main content

26.04.16

    Ismét eljött az évnek az a az ideje amikor el kell kezdenem a harcit a kártevők ellen, pontosabban a meztelen csigák ellen. Mutathatnék képet arról, hogy milyen rossz a helyzet köszönhetően a nem törődöm szomszédaimnak és az iszonyatosan enyhe télnek, de nem akaróm senki étvágyát elvenni. Legyen annyi elég hogy amikor ma kitettem az ételmaradékokat a komposztkukába egy híján egy tucat meztelen csigát metszettem félbe.
    Többféle módszert alkalmazok a csúszómászók íratásra a metszőollóval való kettényírástól kezdve a sörcsapdán át a csigairtóig. Mindegyik módszernek megvannak az előnyei és a hátrányai.
     A csigairtó pasztilla nagyon hatékony viszont nem annyira környezet barát és ha esik ami itt elég gyakori akkor elmossa az eső. Meg heti egy tubussal el is szórhatnék nyugodtan ami meg pénz. Ezért ehhez a módszerhez cask mértekkel nyúlok.
    A metszőolló mindig kéznél van vagy egy kés hogy azzal csapjam kettőbe a férgeit, de ez csak akkor jó, ha látom őket. Rendszeresen átszoktam forgatni a földön lévő deszkákat, ládákat miegymást és amit találok azzal végzek.
    A harmadik módszer a sörcsapda. Igen hatékony és környezet barát módszer viszont három vagy négy naponta cserélni kell a sört és őszintén bevallva nem szívesen használok el erre a dologra el heti több litter sört. Ezért gondoltam arra, hogy valami alternatív dolgot találok ki.
    A sörben négy dolog lehet ami vonzza a csigákat. A komló, a maláta, az élesztő vagy az alkoholszaga rosszabb esetben ezek összessége. A mostani kíséreltemnél az alkohol és az élesztő szagával próbálkozom. Fogtam némi vizet, cukrot meg egy pár gramm száraz élesztőt és ebből összehozok egy kis cefrét és meglátom ez mennyire jön be nekik. Ha igen akkor egy félkiló cukorral kitudom váltani a vegyszeres irtást.


Verzió 1.0

    Ha nem is működik akkor majd kicsit csiszolok a dolgon. 

Comments

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Patkányok és egyebek

Mára már el is tűnt az tavam ami tegnap még mindent elfoglalt. Igaz minden sülyedékeny még.Újabb potyák

Tegnap előtt az allotment fb csoportjában valaki kérdezte, hogy kell e valakinek cucamelon mag. Engem meg úgy  tanítottak, hogy ne legyek rest jelentkezni.  Aztán még megkaptam azt a magcsomagot is amire pályáztunk, erről majd még részletesebben is lesz szó, a cucamelonról is.