Skip to main content

Felügyeleti szer és barkácsolás

    Ma a szórványos eső ellenére kicsit kimentem bütykölgetni a kaja töppesztőmet. Jelentem egészen jól haladok, de majd a képek mutatják. Közben meg amikor esett beültem (mert most már van hozzá hely) és kávéztam.
Már csak a lefújás és az összeszerelés van de ahhoz nem árt szélcsend (a lefújáshoz).

Ebből majd lesz az állvány a napkollektor részhez csak még kicsit betegeskedik. 

    Miközben esett csináltam egy kitámasztót az ajtóhoz mert utálom amikor  a szél bevágja mint a wc ajtót. Van hozzá kis hurok amivel lehet rögzíteni ha beakarom csukni. Kóbor seprűnyél és kóbor ajtó zsanér felhasználásával. 


    Aztán pont belefutottam az évenkénti tavaszi ellenőrzésbe is amikor egy manus körbejárja a telepet megnézi mi a helyzet. majd nem csinál semmit. Legalább is nekem még nem tűnt fel, hogy bármit is tenne. 
    Ja s hogy kertészkedjem is kihúztam vagy három gyomot is.

Comments

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Magcsere 2017 Bristol

Ez volt az első magcsere amin részt vettem és érdekes tapasztalat volt azt kell, hogy mondjam. Először is azt hittem lesz ott egy pár idősebb bácsi meg talán pár fiatal ehelyett teli volt hippikkel, nem szeretem a hippiket.


Gondolkodtam (ez mindig veszélyes)

Munka közben volt egy kicsi (nagyon sok) időm gondolkodni és azon gondolkodtam, lehet a rossz növényeket termesztjük. Egyik dolog amiért ezt gondolom, hogy a gyomok gyorsabban nőnek mint a haszon növények. A haszon növényeknek sok gondoskodás kell, míg a gyomokat irtani kell nem is kevés erőfeszítéssel.
    Ezért is gondolkodom azon, hogy újfajta növényeket kéne termelés alá akár olyanokat is amiket jelenleg gyomként kezelünk. Pár ilyen növények már utána néztem és néhánynál meglepődve tapasztalta, hogy vannak olyan országok amikben az általam, általunk gyomnak tartott növényeket aktívan termesztik. Meg olyat is találtam amit régen akár Magyarországon is mint haszonnövényt termesztették, de mostanra legfeljebb mint dísznövény van jelen.
    Az egyik ilyen növény a csalán bár ezt nem hiszem, hogy természetnék szántszándékkal. , de bizony hogy termesztik. Nem csak mint leveles zöldségnek használják, hanem gyógyszernek is kiváló. Plusz rostokat is lehet belőle szerezni mint a kenderb…