Skip to main content

Felügyeleti szer és barkácsolás

    Ma a szórványos eső ellenére kicsit kimentem bütykölgetni a kaja töppesztőmet. Jelentem egészen jól haladok, de majd a képek mutatják. Közben meg amikor esett beültem (mert most már van hozzá hely) és kávéztam.
Már csak a lefújás és az összeszerelés van de ahhoz nem árt szélcsend (a lefújáshoz).

Ebből majd lesz az állvány a napkollektor részhez csak még kicsit betegeskedik. 

    Miközben esett csináltam egy kitámasztót az ajtóhoz mert utálom amikor  a szél bevágja mint a wc ajtót. Van hozzá kis hurok amivel lehet rögzíteni ha beakarom csukni. Kóbor seprűnyél és kóbor ajtó zsanér felhasználásával. 


    Aztán pont belefutottam az évenkénti tavaszi ellenőrzésbe is amikor egy manus körbejárja a telepet megnézi mi a helyzet. majd nem csinál semmit. Legalább is nekem még nem tűnt fel, hogy bármit is tenne. 
    Ja s hogy kertészkedjem is kihúztam vagy három gyomot is.

Comments

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Tayberry és Loganberry

Kihasználtam a mai szép napot meg a tényt, hogy kellett egy napi bérlet a buszra ezért aztán kimentem az Imperial parkban található B&q-ba, mert  megakartam lepni magamat pár dologgal amit már kinéztem magamnak.
   Vettem egy tayberryt és egy logganberryt mind a kettő málna és szeder kereszteződésből jött létre.

   A Loganberryt James Harvey Logan Amerikai bíró és kertész nemesítette ki, ha lehet hinni a történetnek teljesen véletlenül. A Tayberryt  1979-ben Skóciában nemesítették és a Tay folyóról nevezték el, ez is ugyan úgy málna és szeder kereszteződés mint a Loganberry, de a két fajta között van pár eltérés. Míg a Tayberry vastagon van borítva tüskékkel addig a Loganbery (legalább is ami nekem van) teljesen tüske mentes. Ugyan akkor ez utóbbinak nem olyan finomak és édesek a bogyói (ezt még csak elméletből mondom) viszont lehet iparilag termeszteni, míg a másikat nem mert a tüskék megnehezítik a szedést. 

    A vásárlás mellett még lőttem pár képet.  Csupán mint érdekessé…

Patkányok és egyebek

Mára már el is tűnt az tavam ami tegnap még mindent elfoglalt. Igaz minden sülyedékeny még.