Skip to main content

Magam ura

    Arra már régen rájöttem, hogy azért szeretek kertészkedni mert amikor a növényeim között vagyok senki nem csesztet. Senki nem próbálja meg megmondani mit csináljak vagy akar számon kérni, ha nem úgy csináltam valamit mint ahogy ő gondolta. Ezért is régi dédelgetett álmon, hogy ebből éljek meg a magam ura legyek. Na jó ha nem is kertészkedésből szigorúan, hanem valami olyasmiből ami kapcsolódik ehhez . Ugye ez a blog is azért jött létre, hogy dokumentálja a dolgot.
     Az elmúlt pár hónapot elég aktívan végig agyaltam, tervezgettem és ha valami jó ötletem volt annak igyekeztem minél jobban utána járni. Éppen egy ilyen témát jártam körbe, hogyan lehetne költséget csökkenteni, milyen iramba lehetne növelni. Szóval semmi komolya amikor is isteni szikrám lett. Kitaláltam egy olyan üzletet ami szerintem működne. Az első próbálkozásokkal és pár eszközök beszerzésével már meg is vagyok. Erősen úgy néz ki, hogy működik a dolog.

Comments

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Tayberry és Loganberry

Kihasználtam a mai szép napot meg a tényt, hogy kellett egy napi bérlet a buszra ezért aztán kimentem az Imperial parkban található B&q-ba, mert  megakartam lepni magamat pár dologgal amit már kinéztem magamnak.
   Vettem egy tayberryt és egy logganberryt mind a kettő málna és szeder kereszteződésből jött létre.

   A Loganberryt James Harvey Logan Amerikai bíró és kertész nemesítette ki, ha lehet hinni a történetnek teljesen véletlenül. A Tayberryt  1979-ben Skóciában nemesítették és a Tay folyóról nevezték el, ez is ugyan úgy málna és szeder kereszteződés mint a Loganberry, de a két fajta között van pár eltérés. Míg a Tayberry vastagon van borítva tüskékkel addig a Loganbery (legalább is ami nekem van) teljesen tüske mentes. Ugyan akkor ez utóbbinak nem olyan finomak és édesek a bogyói (ezt még csak elméletből mondom) viszont lehet iparilag termeszteni, míg a másikat nem mert a tüskék megnehezítik a szedést. 

    A vásárlás mellett még lőttem pár képet.  Csupán mint érdekessé…

Patkányok és egyebek

Mára már el is tűnt az tavam ami tegnap még mindent elfoglalt. Igaz minden sülyedékeny még.