Skip to main content

Magam ura

    Arra már régen rájöttem, hogy azért szeretek kertészkedni mert amikor a növényeim között vagyok senki nem csesztet. Senki nem próbálja meg megmondani mit csináljak vagy akar számon kérni, ha nem úgy csináltam valamit mint ahogy ő gondolta. Ezért is régi dédelgetett álmon, hogy ebből éljek meg a magam ura legyek. Na jó ha nem is kertészkedésből szigorúan, hanem valami olyasmiből ami kapcsolódik ehhez . Ugye ez a blog is azért jött létre, hogy dokumentálja a dolgot.
     Az elmúlt pár hónapot elég aktívan végig agyaltam, tervezgettem és ha valami jó ötletem volt annak igyekeztem minél jobban utána járni. Éppen egy ilyen témát jártam körbe, hogyan lehetne költséget csökkenteni, milyen iramba lehetne növelni. Szóval semmi komolya amikor is isteni szikrám lett. Kitaláltam egy olyan üzletet ami szerintem működne. Az első próbálkozásokkal és pár eszközök beszerzésével már meg is vagyok. Erősen úgy néz ki, hogy működik a dolog.

Comments

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Magcsere 2017 Bristol

Ez volt az első magcsere amin részt vettem és érdekes tapasztalat volt azt kell, hogy mondjam. Először is azt hittem lesz ott egy pár idősebb bácsi meg talán pár fiatal ehelyett teli volt hippikkel, nem szeretem a hippiket.


Gondolkodtam (ez mindig veszélyes)

Munka közben volt egy kicsi (nagyon sok) időm gondolkodni és azon gondolkodtam, lehet a rossz növényeket termesztjük. Egyik dolog amiért ezt gondolom, hogy a gyomok gyorsabban nőnek mint a haszon növények. A haszon növényeknek sok gondoskodás kell, míg a gyomokat irtani kell nem is kevés erőfeszítéssel.
    Ezért is gondolkodom azon, hogy újfajta növényeket kéne termelés alá akár olyanokat is amiket jelenleg gyomként kezelünk. Pár ilyen növények már utána néztem és néhánynál meglepődve tapasztalta, hogy vannak olyan országok amikben az általam, általunk gyomnak tartott növényeket aktívan termesztik. Meg olyat is találtam amit régen akár Magyarországon is mint haszonnövényt termesztették, de mostanra legfeljebb mint dísznövény van jelen.
    Az egyik ilyen növény a csalán bár ezt nem hiszem, hogy természetnék szántszándékkal. , de bizony hogy termesztik. Nem csak mint leveles zöldségnek használják, hanem gyógyszernek is kiváló. Plusz rostokat is lehet belőle szerezni mint a kenderb…