Skip to main content

Tavaszi nagytakarítás update

    Nos úgy néz ki a jobb oldali szomszédom is bemondta az unalmast, a baloldali már tavaly ősszel. Lehet bennem van a hiba? Nem hiszem és nem is marcangolom magam miatta (nem igazán voltak szimpatikusok). Amin viszont marcangolom magam, hogy nem néztem meg a telep fb oldalát szombaton és nem tudtam meg időben, hogy vasárnap szabad rablást tartanak a megmaradt cuccaikból. Amiben volt egy kézi tologatós fűnyíró ami az idei év kívánság lista élén van. Persze ha tudtam volna sem igazán bírtam volna kimenni, mert az egész napot azzal töltöttem, hogy a fejem a vödörben volt mert hányós korom volt. Aztán mire hétfőn kiértem alig maradt valami, szerencsére pár zacskó magot, egy polcot meg némi apró vackot tudtam szerezni.
    Meg ami a legfontosabb egy jó nagy masszív asztalt, igaz az üzenetben az volt, hogy ami a fészerben van az szabadon elvihető. Ez meg ugye nem ott volt, de én rugalmasan értelmeztem a dolgokat. Sőt még mást is befogok újítani, ha még ott lesz holnap.

Ott vol a másik shed előtt most meg itt van. 

    Egyébként ennek az asztalnak nagyon örülök, talán kicsit jobban is mint a fűnyírónak mert azt eltudom vinni bicajon is (dobozban szétszedve). Viszont egy ekkora masszív asztala meggyűlne a bajom. Kis is használtam rögtön a masszív lehetőséget neki kezdtem a naperővel működő dehidrálom megépítésbe. Ez még egy tavalyi terv ami akkor lehetőségek hiányában elmaradt.

Itt a g clamp kivételével mindet találtam.

    No meg kihasználva a tavaszi jó időt kicsit kitakarítottam a szerszámosomat. Amiről készült kép csak az objektív nagyon művészire vette a képet és teljesen használhatatlan. Holnap pótlom. 

Igen itt rend van nálam ilyen a rend


Comments

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Magcsere 2017 Bristol

Ez volt az első magcsere amin részt vettem és érdekes tapasztalat volt azt kell, hogy mondjam. Először is azt hittem lesz ott egy pár idősebb bácsi meg talán pár fiatal ehelyett teli volt hippikkel, nem szeretem a hippiket.


Gondolkodtam (ez mindig veszélyes)

Munka közben volt egy kicsi (nagyon sok) időm gondolkodni és azon gondolkodtam, lehet a rossz növényeket termesztjük. Egyik dolog amiért ezt gondolom, hogy a gyomok gyorsabban nőnek mint a haszon növények. A haszon növényeknek sok gondoskodás kell, míg a gyomokat irtani kell nem is kevés erőfeszítéssel.
    Ezért is gondolkodom azon, hogy újfajta növényeket kéne termelés alá akár olyanokat is amiket jelenleg gyomként kezelünk. Pár ilyen növények már utána néztem és néhánynál meglepődve tapasztalta, hogy vannak olyan országok amikben az általam, általunk gyomnak tartott növényeket aktívan termesztik. Meg olyat is találtam amit régen akár Magyarországon is mint haszonnövényt termesztették, de mostanra legfeljebb mint dísznövény van jelen.
    Az egyik ilyen növény a csalán bár ezt nem hiszem, hogy természetnék szántszándékkal. , de bizony hogy termesztik. Nem csak mint leveles zöldségnek használják, hanem gyógyszernek is kiváló. Plusz rostokat is lehet belőle szerezni mint a kenderb…