Skip to main content

Újabb potyák

    Tegnap előtt az allotment fb csoportjában valaki kérdezte, hogy kell e valakinek cucamelon mag. Engem meg úgy  tanítottak, hogy ne legyek rest jelentkezni.  Aztán még megkaptam azt a magcsomagot is amire pályáztunk, erről majd még részletesebben is lesz szó, a cucamelonról is.
    Ezenkívül mást nem igazán csináltam ma, csak végre nem felejtettem el levágni a szilvafának az oldalhajtásait. Ma is csak azért nem felejtettem el,  mert reggel megkértem egy munkatársamat. Legyen olyan kedves és emlékeztessen, hogy amikor végzünk ne felejtsem el megnyesni a szilvafát. Viszont ő erősen félre értette a kérésemet mert a Prune the plum tree, alatt ő valami tejesen mást értett. Ami Magyarul inkább borotválásnak felelne meg, a többit pedig mindenki tegye hozz sajt fejből. Amikor viszont elmagyaráztam neki, hogy ténylegesen mit fogok tenni és miért. Nme kicsit lepődött meg.     A felsőből lett az alsó, a két legerősebb hajtást lefektettem. Abban a  reményben hogy meggyökerezik, és tudok bele oltani. Így kis melóval és türelemmel lesz három szilvafám. Mondjuk nem lenne rossz utána járni, milyen alanyba is van oltva a felső rész. Lehet magában is hasznos lenne. A levágott veszőket meg gyökereztető hormonba mártottam és leszúrtam a földbe. nem hiszem, hogy gyökeret eresztenének, de nem vesztek vele semmit ha megpróbálom. 

Comments

Popular posts from this blog

Patkányok és egyebek

Mára már el is tűnt az tavam ami tegnap még mindent elfoglalt. Igaz minden sülyedékeny még.Tayberry és Loganberry

Kihasználtam a mai szép napot meg a tényt, hogy kellett egy napi bérlet a buszra ezért aztán kimentem az Imperial parkban található B&q-ba, mert  megakartam lepni magamat pár dologgal amit már kinéztem magamnak.
   Vettem egy tayberryt és egy logganberryt mind a kettő málna és szeder kereszteződésből jött létre.

   A Loganberryt James Harvey Logan Amerikai bíró és kertész nemesítette ki, ha lehet hinni a történetnek teljesen véletlenül. A Tayberryt  1979-ben Skóciában nemesítették és a Tay folyóról nevezték el, ez is ugyan úgy málna és szeder kereszteződés mint a Loganberry, de a két fajta között van pár eltérés. Míg a Tayberry vastagon van borítva tüskékkel addig a Loganbery (legalább is ami nekem van) teljesen tüske mentes. Ugyan akkor ez utóbbinak nem olyan finomak és édesek a bogyói (ezt még csak elméletből mondom) viszont lehet iparilag termeszteni, míg a másikat nem mert a tüskék megnehezítik a szedést. 

    A vásárlás mellett még lőttem pár képet.  Csupán mint érdekessé…