Skip to main content

Újabb potyák

    Tegnap előtt az allotment fb csoportjában valaki kérdezte, hogy kell e valakinek cucamelon mag. Engem meg úgy  tanítottak, hogy ne legyek rest jelentkezni.  Aztán még megkaptam azt a magcsomagot is amire pályáztunk, erről majd még részletesebben is lesz szó, a cucamelonról is.
    Ezenkívül mást nem igazán csináltam ma, csak végre nem felejtettem el levágni a szilvafának az oldalhajtásait. Ma is csak azért nem felejtettem el,  mert reggel megkértem egy munkatársamat. Legyen olyan kedves és emlékeztessen, hogy amikor végzünk ne felejtsem el megnyesni a szilvafát. Viszont ő erősen félre értette a kérésemet mert a Prune the plum tree, alatt ő valami tejesen mást értett. Ami Magyarul inkább borotválásnak felelne meg, a többit pedig mindenki tegye hozz sajt fejből. Amikor viszont elmagyaráztam neki, hogy ténylegesen mit fogok tenni és miért. Nme kicsit lepődött meg.     A felsőből lett az alsó, a két legerősebb hajtást lefektettem. Abban a  reményben hogy meggyökerezik, és tudok bele oltani. Így kis melóval és türelemmel lesz három szilvafám. Mondjuk nem lenne rossz utána járni, milyen alanyba is van oltva a felső rész. Lehet magában is hasznos lenne. A levágott veszőket meg gyökereztető hormonba mártottam és leszúrtam a földbe. nem hiszem, hogy gyökeret eresztenének, de nem vesztek vele semmit ha megpróbálom. 

Comments

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Patkányok és egyebek

Mára már el is tűnt az tavam ami tegnap még mindent elfoglalt. Igaz minden sülyedékeny még.