Skip to main content

Újabb potyák

    Tegnap előtt az allotment fb csoportjában valaki kérdezte, hogy kell e valakinek cucamelon mag. Engem meg úgy  tanítottak, hogy ne legyek rest jelentkezni.  Aztán még megkaptam azt a magcsomagot is amire pályáztunk, erről majd még részletesebben is lesz szó, a cucamelonról is.
    Ezenkívül mást nem igazán csináltam ma, csak végre nem felejtettem el levágni a szilvafának az oldalhajtásait. Ma is csak azért nem felejtettem el,  mert reggel megkértem egy munkatársamat. Legyen olyan kedves és emlékeztessen, hogy amikor végzünk ne felejtsem el megnyesni a szilvafát. Viszont ő erősen félre értette a kérésemet mert a Prune the plum tree, alatt ő valami tejesen mást értett. Ami Magyarul inkább borotválásnak felelne meg, a többit pedig mindenki tegye hozz sajt fejből. Amikor viszont elmagyaráztam neki, hogy ténylegesen mit fogok tenni és miért. Nme kicsit lepődött meg.     A felsőből lett az alsó, a két legerősebb hajtást lefektettem. Abban a  reményben hogy meggyökerezik, és tudok bele oltani. Így kis melóval és türelemmel lesz három szilvafám. Mondjuk nem lenne rossz utána járni, milyen alanyba is van oltva a felső rész. Lehet magában is hasznos lenne. A levágott veszőket meg gyökereztető hormonba mártottam és leszúrtam a földbe. nem hiszem, hogy gyökeret eresztenének, de nem vesztek vele semmit ha megpróbálom. 

Comments

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Magcsere 2017 Bristol

Ez volt az első magcsere amin részt vettem és érdekes tapasztalat volt azt kell, hogy mondjam. Először is azt hittem lesz ott egy pár idősebb bácsi meg talán pár fiatal ehelyett teli volt hippikkel, nem szeretem a hippiket.


Gondolkodtam (ez mindig veszélyes)

Munka közben volt egy kicsi (nagyon sok) időm gondolkodni és azon gondolkodtam, lehet a rossz növényeket termesztjük. Egyik dolog amiért ezt gondolom, hogy a gyomok gyorsabban nőnek mint a haszon növények. A haszon növényeknek sok gondoskodás kell, míg a gyomokat irtani kell nem is kevés erőfeszítéssel.
    Ezért is gondolkodom azon, hogy újfajta növényeket kéne termelés alá akár olyanokat is amiket jelenleg gyomként kezelünk. Pár ilyen növények már utána néztem és néhánynál meglepődve tapasztalta, hogy vannak olyan országok amikben az általam, általunk gyomnak tartott növényeket aktívan termesztik. Meg olyat is találtam amit régen akár Magyarországon is mint haszonnövényt termesztették, de mostanra legfeljebb mint dísznövény van jelen.
    Az egyik ilyen növény a csalán bár ezt nem hiszem, hogy természetnék szántszándékkal. , de bizony hogy termesztik. Nem csak mint leveles zöldségnek használják, hanem gyógyszernek is kiváló. Plusz rostokat is lehet belőle szerezni mint a kenderb…