Skip to main content

16.04.16

    Majdnem semmi nem nő ami azért idegsítő egy csöppet. Kint egyedül a hagymák dugták ki a fejüket abból amit egy hónapja vetettem, de azok is csak éppen hogy és szenvedve. A többi dolog mint pl répa vagy cékla meg sem mozdult. A borsót már újra vetettem mert ha egy hónap alatt nem csinált semmit akkor annak lefőtt a kávé. Keddig várok a répával meg a többivel és után szerintem azok is kapnak egy újra táblát.
   Az itthon nevelkedő cuccok sem állnak jobban az az igazság. Összesen két articsóka kelt ki a tízen valamennyiből, spárga még sehol, cuccamelon detto. A tökféléknek még nem kell kelniük azoknak még van egy olyan négy-öt nap, hogy kétségbe ejtsenek.

Comments

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Magcsere 2017 Bristol

Ez volt az első magcsere amin részt vettem és érdekes tapasztalat volt azt kell, hogy mondjam. Először is azt hittem lesz ott egy pár idősebb bácsi meg talán pár fiatal ehelyett teli volt hippikkel, nem szeretem a hippiket.


Gondolkodtam (ez mindig veszélyes)

Munka közben volt egy kicsi (nagyon sok) időm gondolkodni és azon gondolkodtam, lehet a rossz növényeket termesztjük. Egyik dolog amiért ezt gondolom, hogy a gyomok gyorsabban nőnek mint a haszon növények. A haszon növényeknek sok gondoskodás kell, míg a gyomokat irtani kell nem is kevés erőfeszítéssel.
    Ezért is gondolkodom azon, hogy újfajta növényeket kéne termelés alá akár olyanokat is amiket jelenleg gyomként kezelünk. Pár ilyen növények már utána néztem és néhánynál meglepődve tapasztalta, hogy vannak olyan országok amikben az általam, általunk gyomnak tartott növényeket aktívan termesztik. Meg olyat is találtam amit régen akár Magyarországon is mint haszonnövényt termesztették, de mostanra legfeljebb mint dísznövény van jelen.
    Az egyik ilyen növény a csalán bár ezt nem hiszem, hogy természetnék szántszándékkal. , de bizony hogy termesztik. Nem csak mint leveles zöldségnek használják, hanem gyógyszernek is kiváló. Plusz rostokat is lehet belőle szerezni mint a kenderb…