Skip to main content

16.04.16

    Majdnem semmi nem nő ami azért idegsítő egy csöppet. Kint egyedül a hagymák dugták ki a fejüket abból amit egy hónapja vetettem, de azok is csak éppen hogy és szenvedve. A többi dolog mint pl répa vagy cékla meg sem mozdult. A borsót már újra vetettem mert ha egy hónap alatt nem csinált semmit akkor annak lefőtt a kávé. Keddig várok a répával meg a többivel és után szerintem azok is kapnak egy újra táblát.
   Az itthon nevelkedő cuccok sem állnak jobban az az igazság. Összesen két articsóka kelt ki a tízen valamennyiből, spárga még sehol, cuccamelon detto. A tökféléknek még nem kell kelniük azoknak még van egy olyan négy-öt nap, hogy kétségbe ejtsenek.

Comments

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Tayberry és Loganberry

Kihasználtam a mai szép napot meg a tényt, hogy kellett egy napi bérlet a buszra ezért aztán kimentem az Imperial parkban található B&q-ba, mert  megakartam lepni magamat pár dologgal amit már kinéztem magamnak.
   Vettem egy tayberryt és egy logganberryt mind a kettő málna és szeder kereszteződésből jött létre.

   A Loganberryt James Harvey Logan Amerikai bíró és kertész nemesítette ki, ha lehet hinni a történetnek teljesen véletlenül. A Tayberryt  1979-ben Skóciában nemesítették és a Tay folyóról nevezték el, ez is ugyan úgy málna és szeder kereszteződés mint a Loganberry, de a két fajta között van pár eltérés. Míg a Tayberry vastagon van borítva tüskékkel addig a Loganbery (legalább is ami nekem van) teljesen tüske mentes. Ugyan akkor ez utóbbinak nem olyan finomak és édesek a bogyói (ezt még csak elméletből mondom) viszont lehet iparilag termeszteni, míg a másikat nem mert a tüskék megnehezítik a szedést. 

    A vásárlás mellett még lőttem pár képet.  Csupán mint érdekessé…

Patkányok és egyebek

Mára már el is tűnt az tavam ami tegnap még mindent elfoglalt. Igaz minden sülyedékeny még.