Skip to main content

Nagypéntek

    Nem tudom mi az egyházak nézőpontja a nagypénteki munkavégzésről, de az én véleményem az, hogy a jó időt ki kell használni. Mert hogy ilyen szép kék ég régen volt ás idén először tudtam csak egy szál pólóban dolgozni.

    Vettetem céklát ismét, snidlinget és póréhagymát a tavalyi zacskóból. Remélhetőleg idén is olyan jó lesz mint a tavalyi volt. Amiből még akad egypár szál kint. Amiket megfogok hagyni, hogy magba mennyen.
 A snidlinget öt kisebb cserépbe ültettem, talán így lesz is belőle valami. Van még két nagyobb cserepem teli rozmaring ágakkal. A nagy eszemnek köszönhetően a gyökereztető hormont itthon hagytam. Viszont a nagy számok törvénye alapján így is lesz majd pér ami gyökeret ereszt.
    A legrégebbi rebarbara is kezd szépen levelet hozni.  nem igazán hoz használható termést, de nincsen szívem kidobni. Mindig kap még egy év haladékot, főleg azért mert úgy lett mentve. Három kisebb cserépbe vetettem rebarbara magokat, mert a tőről osztás valahogy nálam nem működik.


Comments

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Magcsere 2017 Bristol

Ez volt az első magcsere amin részt vettem és érdekes tapasztalat volt azt kell, hogy mondjam. Először is azt hittem lesz ott egy pár idősebb bácsi meg talán pár fiatal ehelyett teli volt hippikkel, nem szeretem a hippiket.


Gondolkodtam (ez mindig veszélyes)

Munka közben volt egy kicsi (nagyon sok) időm gondolkodni és azon gondolkodtam, lehet a rossz növényeket termesztjük. Egyik dolog amiért ezt gondolom, hogy a gyomok gyorsabban nőnek mint a haszon növények. A haszon növényeknek sok gondoskodás kell, míg a gyomokat irtani kell nem is kevés erőfeszítéssel.
    Ezért is gondolkodom azon, hogy újfajta növényeket kéne termelés alá akár olyanokat is amiket jelenleg gyomként kezelünk. Pár ilyen növények már utána néztem és néhánynál meglepődve tapasztalta, hogy vannak olyan országok amikben az általam, általunk gyomnak tartott növényeket aktívan termesztik. Meg olyat is találtam amit régen akár Magyarországon is mint haszonnövényt termesztették, de mostanra legfeljebb mint dísznövény van jelen.
    Az egyik ilyen növény a csalán bár ezt nem hiszem, hogy természetnék szántszándékkal. , de bizony hogy termesztik. Nem csak mint leveles zöldségnek használják, hanem gyógyszernek is kiváló. Plusz rostokat is lehet belőle szerezni mint a kenderb…