Skip to main content

Nagypéntek

    Nem tudom mi az egyházak nézőpontja a nagypénteki munkavégzésről, de az én véleményem az, hogy a jó időt ki kell használni. Mert hogy ilyen szép kék ég régen volt ás idén először tudtam csak egy szál pólóban dolgozni.

    Vettetem céklát ismét, snidlinget és póréhagymát a tavalyi zacskóból. Remélhetőleg idén is olyan jó lesz mint a tavalyi volt. Amiből még akad egypár szál kint. Amiket megfogok hagyni, hogy magba mennyen.
 A snidlinget öt kisebb cserépbe ültettem, talán így lesz is belőle valami. Van még két nagyobb cserepem teli rozmaring ágakkal. A nagy eszemnek köszönhetően a gyökereztető hormont itthon hagytam. Viszont a nagy számok törvénye alapján így is lesz majd pér ami gyökeret ereszt.
    A legrégebbi rebarbara is kezd szépen levelet hozni.  nem igazán hoz használható termést, de nincsen szívem kidobni. Mindig kap még egy év haladékot, főleg azért mert úgy lett mentve. Három kisebb cserépbe vetettem rebarbara magokat, mert a tőről osztás valahogy nálam nem működik.


Comments

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Tayberry és Loganberry

Kihasználtam a mai szép napot meg a tényt, hogy kellett egy napi bérlet a buszra ezért aztán kimentem az Imperial parkban található B&q-ba, mert  megakartam lepni magamat pár dologgal amit már kinéztem magamnak.
   Vettem egy tayberryt és egy logganberryt mind a kettő málna és szeder kereszteződésből jött létre.

   A Loganberryt James Harvey Logan Amerikai bíró és kertész nemesítette ki, ha lehet hinni a történetnek teljesen véletlenül. A Tayberryt  1979-ben Skóciában nemesítették és a Tay folyóról nevezték el, ez is ugyan úgy málna és szeder kereszteződés mint a Loganberry, de a két fajta között van pár eltérés. Míg a Tayberry vastagon van borítva tüskékkel addig a Loganbery (legalább is ami nekem van) teljesen tüske mentes. Ugyan akkor ez utóbbinak nem olyan finomak és édesek a bogyói (ezt még csak elméletből mondom) viszont lehet iparilag termeszteni, míg a másikat nem mert a tüskék megnehezítik a szedést. 

    A vásárlás mellett még lőttem pár képet.  Csupán mint érdekessé…

Patkányok és egyebek

Mára már el is tűnt az tavam ami tegnap még mindent elfoglalt. Igaz minden sülyedékeny még.