Skip to main content

23.03.2016

    Kisebb kihagyás után volt némi időm kint dolgozni és ami még jobb az idő is kellemes volt. Végre elástam a gombával beoltott tuskókat, nem fűzők hozzájuk nagy reményt. Bár kitudja lehet, hogy lesz rajta majd laska gomba.

   Elvetetem az első ázsiai zöldségemet is. Meglátjuk mi lesz belőle. Majdnem olyan mint a Pok choi csak hullámos a levele.  
    Kicsit takaritgattam a virágos körül is amit csak én hívok virágosnak. Viszont megtaláltam a rózsabokrot amit tavaly mentettem és eddig kétszer azt hittem kiszáradt. Egyszer pedig ütközetben eltűntnek nyilvánítottam


Kitartóbb mint gondoltam, most fel is kötöttem

     Meg elvetettem vagy öt sor mákot is. A "virágos ágyásba" amit extrába kaptam az önkormányzattól. Meg egy kicsi került a rózsa mellé is.
Comments

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Magcsere 2017 Bristol

Ez volt az első magcsere amin részt vettem és érdekes tapasztalat volt azt kell, hogy mondjam. Először is azt hittem lesz ott egy pár idősebb bácsi meg talán pár fiatal ehelyett teli volt hippikkel, nem szeretem a hippiket.


Gondolkodtam (ez mindig veszélyes)

Munka közben volt egy kicsi (nagyon sok) időm gondolkodni és azon gondolkodtam, lehet a rossz növényeket termesztjük. Egyik dolog amiért ezt gondolom, hogy a gyomok gyorsabban nőnek mint a haszon növények. A haszon növényeknek sok gondoskodás kell, míg a gyomokat irtani kell nem is kevés erőfeszítéssel.
    Ezért is gondolkodom azon, hogy újfajta növényeket kéne termelés alá akár olyanokat is amiket jelenleg gyomként kezelünk. Pár ilyen növények már utána néztem és néhánynál meglepődve tapasztalta, hogy vannak olyan országok amikben az általam, általunk gyomnak tartott növényeket aktívan termesztik. Meg olyat is találtam amit régen akár Magyarországon is mint haszonnövényt termesztették, de mostanra legfeljebb mint dísznövény van jelen.
    Az egyik ilyen növény a csalán bár ezt nem hiszem, hogy természetnék szántszándékkal. , de bizony hogy termesztik. Nem csak mint leveles zöldségnek használják, hanem gyógyszernek is kiváló. Plusz rostokat is lehet belőle szerezni mint a kenderb…