Skip to main content

23.03.2016

    Kisebb kihagyás után volt némi időm kint dolgozni és ami még jobb az idő is kellemes volt. Végre elástam a gombával beoltott tuskókat, nem fűzők hozzájuk nagy reményt. Bár kitudja lehet, hogy lesz rajta majd laska gomba.

   Elvetetem az első ázsiai zöldségemet is. Meglátjuk mi lesz belőle. Majdnem olyan mint a Pok choi csak hullámos a levele.  
    Kicsit takaritgattam a virágos körül is amit csak én hívok virágosnak. Viszont megtaláltam a rózsabokrot amit tavaly mentettem és eddig kétszer azt hittem kiszáradt. Egyszer pedig ütközetben eltűntnek nyilvánítottam


Kitartóbb mint gondoltam, most fel is kötöttem

     Meg elvetettem vagy öt sor mákot is. A "virágos ágyásba" amit extrába kaptam az önkormányzattól. Meg egy kicsi került a rózsa mellé is.
Comments

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Tayberry és Loganberry

Kihasználtam a mai szép napot meg a tényt, hogy kellett egy napi bérlet a buszra ezért aztán kimentem az Imperial parkban található B&q-ba, mert  megakartam lepni magamat pár dologgal amit már kinéztem magamnak.
   Vettem egy tayberryt és egy logganberryt mind a kettő málna és szeder kereszteződésből jött létre.

   A Loganberryt James Harvey Logan Amerikai bíró és kertész nemesítette ki, ha lehet hinni a történetnek teljesen véletlenül. A Tayberryt  1979-ben Skóciában nemesítették és a Tay folyóról nevezték el, ez is ugyan úgy málna és szeder kereszteződés mint a Loganberry, de a két fajta között van pár eltérés. Míg a Tayberry vastagon van borítva tüskékkel addig a Loganbery (legalább is ami nekem van) teljesen tüske mentes. Ugyan akkor ez utóbbinak nem olyan finomak és édesek a bogyói (ezt még csak elméletből mondom) viszont lehet iparilag termeszteni, míg a másikat nem mert a tüskék megnehezítik a szedést. 

    A vásárlás mellett még lőttem pár képet.  Csupán mint érdekessé…

Patkányok és egyebek

Mára már el is tűnt az tavam ami tegnap még mindent elfoglalt. Igaz minden sülyedékeny még.