Skip to main content

05.03.2016

    Kis helyzet jelentés, mi is történik és mi fog történni. Elöször is pár kép a palántákról.


Lóbab palánták, két okból nevelem ezeket, hogy megnézzem. Milyen is a csíraképességük (pocsék az eddigiek alapján) illetve tartaléknak azokhoz amiket majd nemsokára kiültetek.


A paradicsom palánták szépen elvannak, ezek majd mennek eladásra kicsit kell majd ritkitnati és szét ültetni őket. 


Ez meg a tavalyi szőlő amit nem ültettem ki és most meg már leveleket hoz. 
     
    Holnap meg munka után, hagymát, répát és céklát ültetek. meg talán a mákot is. Elhatároztam, hogy idén indulok a környéken lévő country shown lekvár, chutney  és savanyúság kategóriában. 

Comments

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Tayberry és Loganberry

Kihasználtam a mai szép napot meg a tényt, hogy kellett egy napi bérlet a buszra ezért aztán kimentem az Imperial parkban található B&q-ba, mert  megakartam lepni magamat pár dologgal amit már kinéztem magamnak.
   Vettem egy tayberryt és egy logganberryt mind a kettő málna és szeder kereszteződésből jött létre.

   A Loganberryt James Harvey Logan Amerikai bíró és kertész nemesítette ki, ha lehet hinni a történetnek teljesen véletlenül. A Tayberryt  1979-ben Skóciában nemesítették és a Tay folyóról nevezték el, ez is ugyan úgy málna és szeder kereszteződés mint a Loganberry, de a két fajta között van pár eltérés. Míg a Tayberry vastagon van borítva tüskékkel addig a Loganbery (legalább is ami nekem van) teljesen tüske mentes. Ugyan akkor ez utóbbinak nem olyan finomak és édesek a bogyói (ezt még csak elméletből mondom) viszont lehet iparilag termeszteni, míg a másikat nem mert a tüskék megnehezítik a szedést. 

    A vásárlás mellett még lőttem pár képet.  Csupán mint érdekessé…

Patkányok és egyebek

Mára már el is tűnt az tavam ami tegnap még mindent elfoglalt. Igaz minden sülyedékeny még.