Skip to main content

Magyarországról szeretettel

    Igazából már szombaton haza értünk, de mivel tegnap meló volt délután meg aludtam. Ezért csak most érek rá a blogra.

Csak, hogy ne a parkból keljen szedni

    Ha már kicsit haza mentünk, beszereztettem édes jó anyámmal némi vetőmagot mert otthon azért olcsóbb. Plusz vannak olyan dolgok amiket itt nem is lehet olyan egyszerűen beszerezni. Kicsit túlteljesítette a tervet mert vett nekem egy zacskó medvehagymát. Amit nem hogy nem kértem, de ő sem tudott róla, hogy vett volna. 


Sokat olvastam a zöldtrágyázásról és kiakartam próbálni.


Ezekből itthon is van egy egy csomag valahol ... 
csak nem találom


Ezt meg nem is kértem

Comments

  1. A kamillát nem ősszel kell vetni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nyárvégén kell, de most megvettem és így talán nem felejtem el.

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Magcsere 2017 Bristol

Ez volt az első magcsere amin részt vettem és érdekes tapasztalat volt azt kell, hogy mondjam. Először is azt hittem lesz ott egy pár idősebb bácsi meg talán pár fiatal ehelyett teli volt hippikkel, nem szeretem a hippiket.


Gondolkodtam (ez mindig veszélyes)

Munka közben volt egy kicsi (nagyon sok) időm gondolkodni és azon gondolkodtam, lehet a rossz növényeket termesztjük. Egyik dolog amiért ezt gondolom, hogy a gyomok gyorsabban nőnek mint a haszon növények. A haszon növényeknek sok gondoskodás kell, míg a gyomokat irtani kell nem is kevés erőfeszítéssel.
    Ezért is gondolkodom azon, hogy újfajta növényeket kéne termelés alá akár olyanokat is amiket jelenleg gyomként kezelünk. Pár ilyen növények már utána néztem és néhánynál meglepődve tapasztalta, hogy vannak olyan országok amikben az általam, általunk gyomnak tartott növényeket aktívan termesztik. Meg olyat is találtam amit régen akár Magyarországon is mint haszonnövényt termesztették, de mostanra legfeljebb mint dísznövény van jelen.
    Az egyik ilyen növény a csalán bár ezt nem hiszem, hogy természetnék szántszándékkal. , de bizony hogy termesztik. Nem csak mint leveles zöldségnek használják, hanem gyógyszernek is kiváló. Plusz rostokat is lehet belőle szerezni mint a kenderb…