Skip to main content

Jó tett helyébe jót ne várj

Erős kezdés

    Kint voltam ma a kertben elkezdeni a vetést, hagyma korai borsó ilyenek. Nagyban dugdosom a  a hagymát a földbe. Amikor is egyik szomszédom jön, hogy nem e tudnék segíteni leszedni egy fészert a teherautóról. Persze miért is ne többen könnyebben végzünk. Nos nem minden úgy alakult ahogy én azt gondoltam, mert én azt gondoltam, hogy félig lehúzzuk a palatorról, lebillentjük. Úgy tesszük le a földre. Nos a sokeszűek nem így gondolták, ők azt hitték hogy ezt a bazi nagy fa szerkezetet majd az ö tészta izmaikkal leemeljük egyben. A baj az volt, hogy sem én nem kérdeztem  sem ők nem mondták. Miután teljesen lehúzták a cuccot rájöttek, hogy nem fogják elbírni. Minő meglepetés, ezért aztán gyorsan el is engedték. Persze erről sem szóltak nekem, úgyhogy én repültem a fészerrel együtt ami majdnem letépte az egyik ujjamat. Szerencsére mindig van nálam egy elsősegély csomag, úgyhogy nem véreztem el. Viszont most csak kilenc ujjal tudok gépelni.
     Viszont elvetettem a korai borsót és a hagymákat, a lóbabot amiért igazából kimentem no azt itthon hagytam. Répát meg a többi apró magot majd jövőhéten.


Shalot és vörös hagyma közé megy majd a répa

Korai borsók plusz a lóbab érintetlen helye

Comments

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Tayberry és Loganberry

Kihasználtam a mai szép napot meg a tényt, hogy kellett egy napi bérlet a buszra ezért aztán kimentem az Imperial parkban található B&q-ba, mert  megakartam lepni magamat pár dologgal amit már kinéztem magamnak.
   Vettem egy tayberryt és egy logganberryt mind a kettő málna és szeder kereszteződésből jött létre.

   A Loganberryt James Harvey Logan Amerikai bíró és kertész nemesítette ki, ha lehet hinni a történetnek teljesen véletlenül. A Tayberryt  1979-ben Skóciában nemesítették és a Tay folyóról nevezték el, ez is ugyan úgy málna és szeder kereszteződés mint a Loganberry, de a két fajta között van pár eltérés. Míg a Tayberry vastagon van borítva tüskékkel addig a Loganbery (legalább is ami nekem van) teljesen tüske mentes. Ugyan akkor ez utóbbinak nem olyan finomak és édesek a bogyói (ezt még csak elméletből mondom) viszont lehet iparilag termeszteni, míg a másikat nem mert a tüskék megnehezítik a szedést. 

    A vásárlás mellett még lőttem pár képet.  Csupán mint érdekessé…

Patkányok és egyebek

Mára már el is tűnt az tavam ami tegnap még mindent elfoglalt. Igaz minden sülyedékeny még.