Skip to main content

Jó tett helyébe jót ne várj

Erős kezdés

    Kint voltam ma a kertben elkezdeni a vetést, hagyma korai borsó ilyenek. Nagyban dugdosom a  a hagymát a földbe. Amikor is egyik szomszédom jön, hogy nem e tudnék segíteni leszedni egy fészert a teherautóról. Persze miért is ne többen könnyebben végzünk. Nos nem minden úgy alakult ahogy én azt gondoltam, mert én azt gondoltam, hogy félig lehúzzuk a palatorról, lebillentjük. Úgy tesszük le a földre. Nos a sokeszűek nem így gondolták, ők azt hitték hogy ezt a bazi nagy fa szerkezetet majd az ö tészta izmaikkal leemeljük egyben. A baj az volt, hogy sem én nem kérdeztem  sem ők nem mondták. Miután teljesen lehúzták a cuccot rájöttek, hogy nem fogják elbírni. Minő meglepetés, ezért aztán gyorsan el is engedték. Persze erről sem szóltak nekem, úgyhogy én repültem a fészerrel együtt ami majdnem letépte az egyik ujjamat. Szerencsére mindig van nálam egy elsősegély csomag, úgyhogy nem véreztem el. Viszont most csak kilenc ujjal tudok gépelni.
     Viszont elvetettem a korai borsót és a hagymákat, a lóbabot amiért igazából kimentem no azt itthon hagytam. Répát meg a többi apró magot majd jövőhéten.


Shalot és vörös hagyma közé megy majd a répa

Korai borsók plusz a lóbab érintetlen helye

Comments

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Magcsere 2017 Bristol

Ez volt az első magcsere amin részt vettem és érdekes tapasztalat volt azt kell, hogy mondjam. Először is azt hittem lesz ott egy pár idősebb bácsi meg talán pár fiatal ehelyett teli volt hippikkel, nem szeretem a hippiket.


Gondolkodtam (ez mindig veszélyes)

Munka közben volt egy kicsi (nagyon sok) időm gondolkodni és azon gondolkodtam, lehet a rossz növényeket termesztjük. Egyik dolog amiért ezt gondolom, hogy a gyomok gyorsabban nőnek mint a haszon növények. A haszon növényeknek sok gondoskodás kell, míg a gyomokat irtani kell nem is kevés erőfeszítéssel.
    Ezért is gondolkodom azon, hogy újfajta növényeket kéne termelés alá akár olyanokat is amiket jelenleg gyomként kezelünk. Pár ilyen növények már utána néztem és néhánynál meglepődve tapasztalta, hogy vannak olyan országok amikben az általam, általunk gyomnak tartott növényeket aktívan termesztik. Meg olyat is találtam amit régen akár Magyarországon is mint haszonnövényt termesztették, de mostanra legfeljebb mint dísznövény van jelen.
    Az egyik ilyen növény a csalán bár ezt nem hiszem, hogy természetnék szántszándékkal. , de bizony hogy termesztik. Nem csak mint leveles zöldségnek használják, hanem gyógyszernek is kiváló. Plusz rostokat is lehet belőle szerezni mint a kenderb…