Skip to main content

Southville Centre Potato Day 2016 (Mag és vetőburgonya vásár)

    Most vasárnap (tegnap) rendezték meg az idei vető burgonya és magvásárt a Southville közösségi házban. Idén először a támogatásnak hála amit kaptak nem volt fizetős a belépés.  Nem, nem írtam el egy várása ahol pénzt költesz (mondjuk én nem) fizetned kell, hogy bemehess. 


    Tény hogy voltak előadások is ezért megérthető a belépő, de ha csak vásárolni akartál akkor is fizetni kellett.
    Idén is voltak előadások, de sokat kellett volna várni rá ezért nem menetem el egyikre sem. Pedig a cukkini termesztés titkai érdekelt volna, de se visszamenni nem akartam. Se pedig három órát várni.

Comments

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Tayberry és Loganberry

Kihasználtam a mai szép napot meg a tényt, hogy kellett egy napi bérlet a buszra ezért aztán kimentem az Imperial parkban található B&q-ba, mert  megakartam lepni magamat pár dologgal amit már kinéztem magamnak.
   Vettem egy tayberryt és egy logganberryt mind a kettő málna és szeder kereszteződésből jött létre.

   A Loganberryt James Harvey Logan Amerikai bíró és kertész nemesítette ki, ha lehet hinni a történetnek teljesen véletlenül. A Tayberryt  1979-ben Skóciában nemesítették és a Tay folyóról nevezték el, ez is ugyan úgy málna és szeder kereszteződés mint a Loganberry, de a két fajta között van pár eltérés. Míg a Tayberry vastagon van borítva tüskékkel addig a Loganbery (legalább is ami nekem van) teljesen tüske mentes. Ugyan akkor ez utóbbinak nem olyan finomak és édesek a bogyói (ezt még csak elméletből mondom) viszont lehet iparilag termeszteni, míg a másikat nem mert a tüskék megnehezítik a szedést. 

    A vásárlás mellett még lőttem pár képet.  Csupán mint érdekessé…

Patkányok és egyebek

Mára már el is tűnt az tavam ami tegnap még mindent elfoglalt. Igaz minden sülyedékeny még.