Skip to main content

Az első levélváltás az önkormányzattal.

    No megvolt Bristol város önkormányzatával. Pontosabban a Food Safety Teammel kerültem közelebbi kapcsolatba. Finoman fogalmazva is az első kapcsolat teremtés nem éppen a siker jelzővel illetném.
    Röviden ami történt. Volt pár kérdésem amit szerettem volna tisztázni, mielőtt neki vágnék az egésznek és regisztrálnám a "munka helyem" mint élelmiszer előállító hely.  Küldtem nekik hat kérdést ebből egyre kaptam választ és az is az volt, hogy ha szeretnék válaszokat kapni akkor először is regisztrálnom kell. Azután majd valaki válaszol a kérdéseimre. Nem mintha  pont ezt akartam volna elkerülni, illetve kihúzni ameddig lehetséges.  A legjobb az egészben, hogy olyan kérdés is volt amire ha nemleges választ kapok akkor az egész dolog megy a kukába illetve nagyon átkel szervezni.

Comments

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Magcsere 2017 Bristol

Ez volt az első magcsere amin részt vettem és érdekes tapasztalat volt azt kell, hogy mondjam. Először is azt hittem lesz ott egy pár idősebb bácsi meg talán pár fiatal ehelyett teli volt hippikkel, nem szeretem a hippiket.


Gondolkodtam (ez mindig veszélyes)

Munka közben volt egy kicsi (nagyon sok) időm gondolkodni és azon gondolkodtam, lehet a rossz növényeket termesztjük. Egyik dolog amiért ezt gondolom, hogy a gyomok gyorsabban nőnek mint a haszon növények. A haszon növényeknek sok gondoskodás kell, míg a gyomokat irtani kell nem is kevés erőfeszítéssel.
    Ezért is gondolkodom azon, hogy újfajta növényeket kéne termelés alá akár olyanokat is amiket jelenleg gyomként kezelünk. Pár ilyen növények már utána néztem és néhánynál meglepődve tapasztalta, hogy vannak olyan országok amikben az általam, általunk gyomnak tartott növényeket aktívan termesztik. Meg olyat is találtam amit régen akár Magyarországon is mint haszonnövényt termesztették, de mostanra legfeljebb mint dísznövény van jelen.
    Az egyik ilyen növény a csalán bár ezt nem hiszem, hogy természetnék szántszándékkal. , de bizony hogy termesztik. Nem csak mint leveles zöldségnek használják, hanem gyógyszernek is kiváló. Plusz rostokat is lehet belőle szerezni mint a kenderb…