Skip to main content

Érdekes (esetleg hasznos) tv sorozatok

    Nem igazán vagyok egy nagy tv néző, de időről időre akadnak olyan sorozatok amiket szeretek nézni. Ezek leggyakrabban valamilyen ismeretterjesztő dolog.

A legújabb dolog amit néztünk az a Viktoriánus pékek életéről szóló háromrészes dokumentum film.


Ez az első része a második része is fent van a harmadik talán még nincsen.

Amik viszont biztos, hogy fent vannak :

Viktoriánus farm:Edward korabeli farm:


Illetve a második világháborús farm:Mindegyikben egy adott korszakra jellemző farmot művelnek egy éven keresztül. A kora jellemző  eszközökkel, módszerekkel és ruhákban.


Comments

 1. Estét!
  Kár, hogy magyarra fordítva még csak egy-kettő jelent meg.
  River Cottage, A kertész kertje, meg a Viktoriánus farm, ha jól tudom. Ezek az angolok tudnak dokumentum filmeket készíteni, az egyszer szent.
  Jó a blog. Smallholding-ot szerintem nyugodtan mondd kisgazdaságnak, annyi elnevezést alkalmaznak itthon, úgy keverik őket, fel sem fog tűnni, ha nem egészen stimmel :)
  Mit dolgozol kint, ha szabad tudni?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Időnként gondolkodom, hogy feliratozok egyet kettőt, de se időm se türelmem. Én a kisbirtokot használom, de a kisgazdaság sem rossz.
   Még nem azt amit szeretnék, de dolgozom az ügyön.

   Delete
  2. Akkor sok sikert és türelmet hozzá!
   River Cottage-ban voltál-e? :D

   Delete
  3. Nem még nem volt hozzá szerencsém, bár nincsen olyan messze. Meg vannak vele kapcsolatban némi aggályaim.

   Delete
  4. Például? Mesélhetnél ezekről is.

   Delete
  5. Tervezek egy bejegyzést belőle, de az egyik problémám, hogy iszonyatosan üzlet lett.

   Delete
  6. Hát, végül is ez volt a cél, ezt már az elején tudta mindenki.
   A röhej inkább az, hogy nálunk alig van egy-két ilyen doksisorozat.

   Delete
  7. Igazt kell adnom mind a két kijelentésre. Magyar tv-ben alig van normális saját dokis sorozat

   Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Magcsere 2017 Bristol

Ez volt az első magcsere amin részt vettem és érdekes tapasztalat volt azt kell, hogy mondjam. Először is azt hittem lesz ott egy pár idősebb bácsi meg talán pár fiatal ehelyett teli volt hippikkel, nem szeretem a hippiket.


Gondolkodtam (ez mindig veszélyes)

Munka közben volt egy kicsi (nagyon sok) időm gondolkodni és azon gondolkodtam, lehet a rossz növényeket termesztjük. Egyik dolog amiért ezt gondolom, hogy a gyomok gyorsabban nőnek mint a haszon növények. A haszon növényeknek sok gondoskodás kell, míg a gyomokat irtani kell nem is kevés erőfeszítéssel.
    Ezért is gondolkodom azon, hogy újfajta növényeket kéne termelés alá akár olyanokat is amiket jelenleg gyomként kezelünk. Pár ilyen növények már utána néztem és néhánynál meglepődve tapasztalta, hogy vannak olyan országok amikben az általam, általunk gyomnak tartott növényeket aktívan termesztik. Meg olyat is találtam amit régen akár Magyarországon is mint haszonnövényt termesztették, de mostanra legfeljebb mint dísznövény van jelen.
    Az egyik ilyen növény a csalán bár ezt nem hiszem, hogy természetnék szántszándékkal. , de bizony hogy termesztik. Nem csak mint leveles zöldségnek használják, hanem gyógyszernek is kiváló. Plusz rostokat is lehet belőle szerezni mint a kenderb…