Skip to main content

Megvan a kis kapám és cukkini

    Elkezdetem felszedni a hagymákat és felásni a helyüket, és eközben kifordult a földből a tavaly eltűnt kapám. Amit tavaly valahol eltökítettem, mint kiderült a hagymáknál és emiatt kénytelen voltam venni egy újat. Mondanom sem kell boldogság van.    Idén vetettem kétféle új cukkini félét. Ami azért így nem teljesen igaz mert Sun goldot már tavaly is vetettem csak nem kelet ki. A kis kerek meg Tondo Di Piacenza, a terméshozammal mondjuk nem vagyok elégedett, nem olyan jók mint a Black Beauty. Viszont szín és forma változatosságot hoznak a kertbe.


   Cékla is akad ha nem is olyan sok mint amit szeretnék, de azért akad. Azt sajnos nem tudom milyen fajta mert ... nem tudom és kész. Viszont finom azt kell, hogy mondjam. 


Comments

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Magcsere 2017 Bristol

Ez volt az első magcsere amin részt vettem és érdekes tapasztalat volt azt kell, hogy mondjam. Először is azt hittem lesz ott egy pár idősebb bácsi meg talán pár fiatal ehelyett teli volt hippikkel, nem szeretem a hippiket.


Gondolkodtam (ez mindig veszélyes)

Munka közben volt egy kicsi (nagyon sok) időm gondolkodni és azon gondolkodtam, lehet a rossz növényeket termesztjük. Egyik dolog amiért ezt gondolom, hogy a gyomok gyorsabban nőnek mint a haszon növények. A haszon növényeknek sok gondoskodás kell, míg a gyomokat irtani kell nem is kevés erőfeszítéssel.
    Ezért is gondolkodom azon, hogy újfajta növényeket kéne termelés alá akár olyanokat is amiket jelenleg gyomként kezelünk. Pár ilyen növények már utána néztem és néhánynál meglepődve tapasztalta, hogy vannak olyan országok amikben az általam, általunk gyomnak tartott növényeket aktívan termesztik. Meg olyat is találtam amit régen akár Magyarországon is mint haszonnövényt termesztették, de mostanra legfeljebb mint dísznövény van jelen.
    Az egyik ilyen növény a csalán bár ezt nem hiszem, hogy természetnék szántszándékkal. , de bizony hogy termesztik. Nem csak mint leveles zöldségnek használják, hanem gyógyszernek is kiváló. Plusz rostokat is lehet belőle szerezni mint a kenderb…