Skip to main content

Megvan a kis kapám és cukkini

    Elkezdetem felszedni a hagymákat és felásni a helyüket, és eközben kifordult a földből a tavaly eltűnt kapám. Amit tavaly valahol eltökítettem, mint kiderült a hagymáknál és emiatt kénytelen voltam venni egy újat. Mondanom sem kell boldogság van.    Idén vetettem kétféle új cukkini félét. Ami azért így nem teljesen igaz mert Sun goldot már tavaly is vetettem csak nem kelet ki. A kis kerek meg Tondo Di Piacenza, a terméshozammal mondjuk nem vagyok elégedett, nem olyan jók mint a Black Beauty. Viszont szín és forma változatosságot hoznak a kertbe.


   Cékla is akad ha nem is olyan sok mint amit szeretnék, de azért akad. Azt sajnos nem tudom milyen fajta mert ... nem tudom és kész. Viszont finom azt kell, hogy mondjam. 


Comments

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Tayberry és Loganberry

Kihasználtam a mai szép napot meg a tényt, hogy kellett egy napi bérlet a buszra ezért aztán kimentem az Imperial parkban található B&q-ba, mert  megakartam lepni magamat pár dologgal amit már kinéztem magamnak.
   Vettem egy tayberryt és egy logganberryt mind a kettő málna és szeder kereszteződésből jött létre.

   A Loganberryt James Harvey Logan Amerikai bíró és kertész nemesítette ki, ha lehet hinni a történetnek teljesen véletlenül. A Tayberryt  1979-ben Skóciában nemesítették és a Tay folyóról nevezték el, ez is ugyan úgy málna és szeder kereszteződés mint a Loganberry, de a két fajta között van pár eltérés. Míg a Tayberry vastagon van borítva tüskékkel addig a Loganbery (legalább is ami nekem van) teljesen tüske mentes. Ugyan akkor ez utóbbinak nem olyan finomak és édesek a bogyói (ezt még csak elméletből mondom) viszont lehet iparilag termeszteni, míg a másikat nem mert a tüskék megnehezítik a szedést. 

    A vásárlás mellett még lőttem pár képet.  Csupán mint érdekessé…

Patkányok és egyebek

Mára már el is tűnt az tavam ami tegnap még mindent elfoglalt. Igaz minden sülyedékeny még.