Skip to main content

Ennyi volt ezekből

    Azt hiszem, sőt biztos vagyok benne jövőre nem veszek retek magot. Esetleg téli retket annak függvényében, hogy az idei vetés hogyan alakul. Persze ami még készleten van azt elvetem, de többet nem veszek. Paradicsommal is így vagyok több helyet es erőforrást elvisz az egész mint amennyit megér. A palánta nevelés, locsolás, gondozás után lesz pár érett paradicsom aminek ráadásul nincsen olyan igazán jó íze. Jövőre ha több helyem lesz majd fólia sátorba fogom nevelni. és úgy talán jobb lesz. Viszont ha jövőre sem hoz kielégítő eredményt akkor ennyi volt részemről.
    Cukkiniiből jobban mondva kobakosból is csak egyfélét fogok jövőre venni csak. Black beauty ami az évek során bevált (és ha nem ez lenne egy szexuális segédeszköz neve is még boldogabb lennék), mert megfelelő mennyiségű termést hoz. Jó rántani, salátába és ha elég nagyra hagyom hogy megnőjön tökfőzeléknek is alkalmas. Jövőre kifogom próbálni, hogy milyen kovászolni. Mert ugyan szeretem a kovászos uborkát, de az évek alatt amíg próbálkoztam vele két üveggel sikerült produkálni. Nincsen neki elég meleg, üvegház nélkül. Idén az Alba tökön volt egy darab ( az az 1)  termés. A sun goldon meg kettő. Csak a helyt fogják. A téli tökök meg csak most kezdenek el termést hozni, de októberig van idejük érni. Viszont jövőre abból sem fogok magot venni, hiszen egyszerűbb ha veszek egy sütni való tököt a boltba és annak a magjait használom fel. Tavaly így csináltam és egészen szépen termett.

Ja és a borsónak is a jövő év lesz az utolsó esélye, ha nem sikerül jövőre sem akkor nem erölködöm vele.

Comments

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Magcsere 2017 Bristol

Ez volt az első magcsere amin részt vettem és érdekes tapasztalat volt azt kell, hogy mondjam. Először is azt hittem lesz ott egy pár idősebb bácsi meg talán pár fiatal ehelyett teli volt hippikkel, nem szeretem a hippiket.


Gondolkodtam (ez mindig veszélyes)

Munka közben volt egy kicsi (nagyon sok) időm gondolkodni és azon gondolkodtam, lehet a rossz növényeket termesztjük. Egyik dolog amiért ezt gondolom, hogy a gyomok gyorsabban nőnek mint a haszon növények. A haszon növényeknek sok gondoskodás kell, míg a gyomokat irtani kell nem is kevés erőfeszítéssel.
    Ezért is gondolkodom azon, hogy újfajta növényeket kéne termelés alá akár olyanokat is amiket jelenleg gyomként kezelünk. Pár ilyen növények már utána néztem és néhánynál meglepődve tapasztalta, hogy vannak olyan országok amikben az általam, általunk gyomnak tartott növényeket aktívan termesztik. Meg olyat is találtam amit régen akár Magyarországon is mint haszonnövényt termesztették, de mostanra legfeljebb mint dísznövény van jelen.
    Az egyik ilyen növény a csalán bár ezt nem hiszem, hogy természetnék szántszándékkal. , de bizony hogy termesztik. Nem csak mint leveles zöldségnek használják, hanem gyógyszernek is kiváló. Plusz rostokat is lehet belőle szerezni mint a kenderb…