Skip to main content

Csirke ól építés

    Mondhatni végre valahára elkezdtem építeni a leendő csirkéim, leendő lakhelyét. Eddig csak a padló feléve vagyok készen és már most biztosra vehető, hogy enyhén huzatos lesz. Legalább is a padlón lesz néhány rés, de hát hulladék fából építem és azok nem tökéletesen passzolnak egymáshoz.


   A kép baloldalán az ujjam kicsit belelóg mint ahogy a legtöbb profi fotósnál is. A képen látható almafa lesz az egyik fa amit majd át kell ültetnem a tél folyamán. 
    A max befogadó képessége egyébként egy tucat csirke lesz. Ezt a számot lehet sosem érem el, elsőre majd egy négy darabbal tervezem kezdeni. Aztán majd kialakul. 

Comments

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Tayberry és Loganberry

Kihasználtam a mai szép napot meg a tényt, hogy kellett egy napi bérlet a buszra ezért aztán kimentem az Imperial parkban található B&q-ba, mert  megakartam lepni magamat pár dologgal amit már kinéztem magamnak.
   Vettem egy tayberryt és egy logganberryt mind a kettő málna és szeder kereszteződésből jött létre.

   A Loganberryt James Harvey Logan Amerikai bíró és kertész nemesítette ki, ha lehet hinni a történetnek teljesen véletlenül. A Tayberryt  1979-ben Skóciában nemesítették és a Tay folyóról nevezték el, ez is ugyan úgy málna és szeder kereszteződés mint a Loganberry, de a két fajta között van pár eltérés. Míg a Tayberry vastagon van borítva tüskékkel addig a Loganbery (legalább is ami nekem van) teljesen tüske mentes. Ugyan akkor ez utóbbinak nem olyan finomak és édesek a bogyói (ezt még csak elméletből mondom) viszont lehet iparilag termeszteni, míg a másikat nem mert a tüskék megnehezítik a szedést. 

    A vásárlás mellett még lőttem pár képet.  Csupán mint érdekessé…

Patkányok és egyebek

Mára már el is tűnt az tavam ami tegnap még mindent elfoglalt. Igaz minden sülyedékeny még.