Skip to main content

Állat tartás

    A jövő évi kihívás az esz, hogy belekezdek a csirke tartásba, Ezt már egy ideje tervezem, úgy volt hogy idén belevágok, de aztán kiderült. Ehhez átkelne ültetnem két fát és már rügyezett, tehát elkellet halasztanom a dogot. Jelenleg a szállásuk elkészítésen dolgozom és a többi hozzávaló beszerzésével vagyok foglalva.
   Ez a terv az egyik részre, a másik részere meg nyulakat tervezek tartani, de ezt csak azután, hogy csirkék megvannak.

  Ezek mellet pedig lehet, hogy találtam egy megoldást arra, hogyan is tudnék gyakorlatilag ingyen tartani pár kecskét vagy birkát. A dolog jelenleg ég nyomozás alatt áll, de ha megtudok valamit leírom.

Comments

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Tayberry és Loganberry

Kihasználtam a mai szép napot meg a tényt, hogy kellett egy napi bérlet a buszra ezért aztán kimentem az Imperial parkban található B&q-ba, mert  megakartam lepni magamat pár dologgal amit már kinéztem magamnak.
   Vettem egy tayberryt és egy logganberryt mind a kettő málna és szeder kereszteződésből jött létre.

   A Loganberryt James Harvey Logan Amerikai bíró és kertész nemesítette ki, ha lehet hinni a történetnek teljesen véletlenül. A Tayberryt  1979-ben Skóciában nemesítették és a Tay folyóról nevezték el, ez is ugyan úgy málna és szeder kereszteződés mint a Loganberry, de a két fajta között van pár eltérés. Míg a Tayberry vastagon van borítva tüskékkel addig a Loganbery (legalább is ami nekem van) teljesen tüske mentes. Ugyan akkor ez utóbbinak nem olyan finomak és édesek a bogyói (ezt még csak elméletből mondom) viszont lehet iparilag termeszteni, míg a másikat nem mert a tüskék megnehezítik a szedést. 

    A vásárlás mellett még lőttem pár képet.  Csupán mint érdekessé…

Patkányok és egyebek

Mára már el is tűnt az tavam ami tegnap még mindent elfoglalt. Igaz minden sülyedékeny még.