Skip to main content

Állat tartás

    A jövő évi kihívás az esz, hogy belekezdek a csirke tartásba, Ezt már egy ideje tervezem, úgy volt hogy idén belevágok, de aztán kiderült. Ehhez átkelne ültetnem két fát és már rügyezett, tehát elkellet halasztanom a dogot. Jelenleg a szállásuk elkészítésen dolgozom és a többi hozzávaló beszerzésével vagyok foglalva.
   Ez a terv az egyik részre, a másik részere meg nyulakat tervezek tartani, de ezt csak azután, hogy csirkék megvannak.

  Ezek mellet pedig lehet, hogy találtam egy megoldást arra, hogyan is tudnék gyakorlatilag ingyen tartani pár kecskét vagy birkát. A dolog jelenleg ég nyomozás alatt áll, de ha megtudok valamit leírom.

Comments

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Magcsere 2017 Bristol

Ez volt az első magcsere amin részt vettem és érdekes tapasztalat volt azt kell, hogy mondjam. Először is azt hittem lesz ott egy pár idősebb bácsi meg talán pár fiatal ehelyett teli volt hippikkel, nem szeretem a hippiket.


Gondolkodtam (ez mindig veszélyes)

Munka közben volt egy kicsi (nagyon sok) időm gondolkodni és azon gondolkodtam, lehet a rossz növényeket termesztjük. Egyik dolog amiért ezt gondolom, hogy a gyomok gyorsabban nőnek mint a haszon növények. A haszon növényeknek sok gondoskodás kell, míg a gyomokat irtani kell nem is kevés erőfeszítéssel.
    Ezért is gondolkodom azon, hogy újfajta növényeket kéne termelés alá akár olyanokat is amiket jelenleg gyomként kezelünk. Pár ilyen növények már utána néztem és néhánynál meglepődve tapasztalta, hogy vannak olyan országok amikben az általam, általunk gyomnak tartott növényeket aktívan termesztik. Meg olyat is találtam amit régen akár Magyarországon is mint haszonnövényt termesztették, de mostanra legfeljebb mint dísznövény van jelen.
    Az egyik ilyen növény a csalán bár ezt nem hiszem, hogy természetnék szántszándékkal. , de bizony hogy termesztik. Nem csak mint leveles zöldségnek használják, hanem gyógyszernek is kiváló. Plusz rostokat is lehet belőle szerezni mint a kenderb…