Skip to main content

Újra itt

    Vissza tértem a  szabimról (szombaton) és az első jelek amik itthon fogadtak egészen bizalom keltőek voltak. Semmi nem pusztult el csak az egyik avokádó fám nem élte túl, de ezt sejtettem, hogy így lesz.
     Aztán vasárnap meló után kimentem a földekre és nem tudtam hogy sírjak vagy csak forduljak meg és mennyek haza vissza sem nézve. Gyom mindenütt térdig ért haszon növénynek se híre se hamva. Az összes tök palánta amit kiültettem eltűnt mind ha sosem lett volna, a borsó amit már idén kétszer ültettem nulla (még most is ideges leszek ha ezekre gondolok) jelenléttel. Répa, cékla, retek fehérgyökér salátafélék mind ha nem is létezne a világon. Komolyan megfordult a fejembe, hogy hagyom az egészet a fenébe. Aztán két óra munka után már kicsit jobb a helyzet.

    Még párnap és nem lesz olyan borzasztó a helyzet. 

Comments

  1. Pár évig eltarthat, míg lecsökken a gazmagok mennyisége a talajban. Addig egyfolytában gazolni kell, nem hagyni felvirágozni. Ha tarackféle van, az nehezebb ügy, azt nehéz kiirtani.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Az a baj, hogy mind a két parcellám szomszédságában egy olyan hely van ami folyamatosan gyomos és onnan mindig van utánpótlás. Majd csinálok fényképeket.

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Magcsere 2017 Bristol

Ez volt az első magcsere amin részt vettem és érdekes tapasztalat volt azt kell, hogy mondjam. Először is azt hittem lesz ott egy pár idősebb bácsi meg talán pár fiatal ehelyett teli volt hippikkel, nem szeretem a hippiket.


Gondolkodtam (ez mindig veszélyes)

Munka közben volt egy kicsi (nagyon sok) időm gondolkodni és azon gondolkodtam, lehet a rossz növényeket termesztjük. Egyik dolog amiért ezt gondolom, hogy a gyomok gyorsabban nőnek mint a haszon növények. A haszon növényeknek sok gondoskodás kell, míg a gyomokat irtani kell nem is kevés erőfeszítéssel.
    Ezért is gondolkodom azon, hogy újfajta növényeket kéne termelés alá akár olyanokat is amiket jelenleg gyomként kezelünk. Pár ilyen növények már utána néztem és néhánynál meglepődve tapasztalta, hogy vannak olyan országok amikben az általam, általunk gyomnak tartott növényeket aktívan termesztik. Meg olyat is találtam amit régen akár Magyarországon is mint haszonnövényt termesztették, de mostanra legfeljebb mint dísznövény van jelen.
    Az egyik ilyen növény a csalán bár ezt nem hiszem, hogy természetnék szántszándékkal. , de bizony hogy termesztik. Nem csak mint leveles zöldségnek használják, hanem gyógyszernek is kiváló. Plusz rostokat is lehet belőle szerezni mint a kenderb…