Skip to main content

Újra itt

    Vissza tértem a  szabimról (szombaton) és az első jelek amik itthon fogadtak egészen bizalom keltőek voltak. Semmi nem pusztult el csak az egyik avokádó fám nem élte túl, de ezt sejtettem, hogy így lesz.
     Aztán vasárnap meló után kimentem a földekre és nem tudtam hogy sírjak vagy csak forduljak meg és mennyek haza vissza sem nézve. Gyom mindenütt térdig ért haszon növénynek se híre se hamva. Az összes tök palánta amit kiültettem eltűnt mind ha sosem lett volna, a borsó amit már idén kétszer ültettem nulla (még most is ideges leszek ha ezekre gondolok) jelenléttel. Répa, cékla, retek fehérgyökér salátafélék mind ha nem is létezne a világon. Komolyan megfordult a fejembe, hogy hagyom az egészet a fenébe. Aztán két óra munka után már kicsit jobb a helyzet.

    Még párnap és nem lesz olyan borzasztó a helyzet. 

Comments

  1. Pár évig eltarthat, míg lecsökken a gazmagok mennyisége a talajban. Addig egyfolytában gazolni kell, nem hagyni felvirágozni. Ha tarackféle van, az nehezebb ügy, azt nehéz kiirtani.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Az a baj, hogy mind a két parcellám szomszédságában egy olyan hely van ami folyamatosan gyomos és onnan mindig van utánpótlás. Majd csinálok fényképeket.

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Patkányok és egyebek

Mára már el is tűnt az tavam ami tegnap még mindent elfoglalt. Igaz minden sülyedékeny még.Újabb potyák

Tegnap előtt az allotment fb csoportjában valaki kérdezte, hogy kell e valakinek cucamelon mag. Engem meg úgy  tanítottak, hogy ne legyek rest jelentkezni.  Aztán még megkaptam azt a magcsomagot is amire pályáztunk, erről majd még részletesebben is lesz szó, a cucamelonról is.