Skip to main content

Csak egy bejelentkezés

   A szabadság felén már túl vagyunk és talán már az eső sem fog mindennap esni itt, otthon meg már egy hete nem esik és jó idő van ... hiába no eljöttünk szabira. Ha minden okés akkor a kertben a szomszédaim meglocsoltak, otthon meg talán nem pusztul ki minden még párnap és minden kiderül.  Beszereztem a jövő évi vető magok nagy részét, igaz kicsit lyukra futottam pár zacskóval mert az OBIban nem néztem meg alaposan és van aminek idén jár le a szavatossági ideje. Ez is egy tanulásúság volt, csak nem a kellemes féléből. Már csak párfajtát kell beszereznem és akkor teljes lesz a boldogság. Héten még elnézek a helyi paraszt ellátóba (gazda bolt) jobban mondva még egyszer, hátha frissült a készletük. No lassan ebéd idő, legkésőbb jövőhéten jelentkezem.

Comments

 1. Általában kikelnek a nem rég lejárt szavatosságú magok is.
  Nehogy kidobd.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tapasztalataim azt mutatják, hogy nem. Mondjuk nem fogom kidobni az is igaz.

   Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Tayberry és Loganberry

Kihasználtam a mai szép napot meg a tényt, hogy kellett egy napi bérlet a buszra ezért aztán kimentem az Imperial parkban található B&q-ba, mert  megakartam lepni magamat pár dologgal amit már kinéztem magamnak.
   Vettem egy tayberryt és egy logganberryt mind a kettő málna és szeder kereszteződésből jött létre.

   A Loganberryt James Harvey Logan Amerikai bíró és kertész nemesítette ki, ha lehet hinni a történetnek teljesen véletlenül. A Tayberryt  1979-ben Skóciában nemesítették és a Tay folyóról nevezték el, ez is ugyan úgy málna és szeder kereszteződés mint a Loganberry, de a két fajta között van pár eltérés. Míg a Tayberry vastagon van borítva tüskékkel addig a Loganbery (legalább is ami nekem van) teljesen tüske mentes. Ugyan akkor ez utóbbinak nem olyan finomak és édesek a bogyói (ezt még csak elméletből mondom) viszont lehet iparilag termeszteni, míg a másikat nem mert a tüskék megnehezítik a szedést. 

    A vásárlás mellett még lőttem pár képet.  Csupán mint érdekessé…

Patkányok és egyebek

Mára már el is tűnt az tavam ami tegnap még mindent elfoglalt. Igaz minden sülyedékeny még.