Skip to main content

Csak egy bejelentkezés

   A szabadság felén már túl vagyunk és talán már az eső sem fog mindennap esni itt, otthon meg már egy hete nem esik és jó idő van ... hiába no eljöttünk szabira. Ha minden okés akkor a kertben a szomszédaim meglocsoltak, otthon meg talán nem pusztul ki minden még párnap és minden kiderül.  Beszereztem a jövő évi vető magok nagy részét, igaz kicsit lyukra futottam pár zacskóval mert az OBIban nem néztem meg alaposan és van aminek idén jár le a szavatossági ideje. Ez is egy tanulásúság volt, csak nem a kellemes féléből. Már csak párfajtát kell beszereznem és akkor teljes lesz a boldogság. Héten még elnézek a helyi paraszt ellátóba (gazda bolt) jobban mondva még egyszer, hátha frissült a készletük. No lassan ebéd idő, legkésőbb jövőhéten jelentkezem.

Comments

 1. Általában kikelnek a nem rég lejárt szavatosságú magok is.
  Nehogy kidobd.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tapasztalataim azt mutatják, hogy nem. Mondjuk nem fogom kidobni az is igaz.

   Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Magcsere 2017 Bristol

Ez volt az első magcsere amin részt vettem és érdekes tapasztalat volt azt kell, hogy mondjam. Először is azt hittem lesz ott egy pár idősebb bácsi meg talán pár fiatal ehelyett teli volt hippikkel, nem szeretem a hippiket.


Gondolkodtam (ez mindig veszélyes)

Munka közben volt egy kicsi (nagyon sok) időm gondolkodni és azon gondolkodtam, lehet a rossz növényeket termesztjük. Egyik dolog amiért ezt gondolom, hogy a gyomok gyorsabban nőnek mint a haszon növények. A haszon növényeknek sok gondoskodás kell, míg a gyomokat irtani kell nem is kevés erőfeszítéssel.
    Ezért is gondolkodom azon, hogy újfajta növényeket kéne termelés alá akár olyanokat is amiket jelenleg gyomként kezelünk. Pár ilyen növények már utána néztem és néhánynál meglepődve tapasztalta, hogy vannak olyan országok amikben az általam, általunk gyomnak tartott növényeket aktívan termesztik. Meg olyat is találtam amit régen akár Magyarországon is mint haszonnövényt termesztették, de mostanra legfeljebb mint dísznövény van jelen.
    Az egyik ilyen növény a csalán bár ezt nem hiszem, hogy természetnék szántszándékkal. , de bizony hogy termesztik. Nem csak mint leveles zöldségnek használják, hanem gyógyszernek is kiváló. Plusz rostokat is lehet belőle szerezni mint a kenderb…