Skip to main content

Mike és a cefre csapda

    Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.


    Ez egyébként kétnapi adag, felhívnám még a figyelmet a baloldalinak a szélén éppen mászik be egy páciens. Sajnos ő már nem ért bele hamarabb agyonvágtam. A baloldaliba egyébként azért volt több szerintem, mert abban érezhetően több élesztő volt. Ezért a mai adagot felkevertem mielőtt kiraktam. Kedden letesztelem ezt az elméletet. 


    Aztán itt van ez a traki a bolt előtt ahol a bevásárlásaim nagyrészt töltöm. Egy párszor már láttam arra, de ma beszélgettem az egyik ott dolgozóval. Megemlítve a tarkeszt a parkolóban. Ja igen az Mike-é -jött a válasz.- az egyik home shoping sofőré. Ezzel jár dolgozni, de nem is vidéken él hanem Knowleban. 
    Ezzel meg is adta a gondolkodni valót hazafelé. Miközben kerekeztem át Knowleon rájöttem, hogy annyira nem is bolondság mint elsőre az ember gondolná. Fekete rendszámos tehát Historic Vehicle besorolású, ezért nem kell road taxot fizetnie. A biztosítás is olcsó rá, és mivel mezőgazdasági gép. Ezért jó esélyel lehet bele vörös dízelt tankolni ami sokkal olcsóbb mint a sima. Viszont ha sima gépkocsiba tankolód akkor megbüntetnek érte. 
Ennyit mára.


Comments

 1. Ez a csigacsapda hogy működik? Mi a recept? A magyar csigák is rámennek?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olyasmi mint a sör csapda, csak a drága sör helyett össze kell keverni pár evőkanál cukrot, némi élesztőt pár liter vízben, hagyni egy párnapig forrni, Aztán befőttes üvegben kirakni.
   Magyar csigákkal még nem teszteltem, de szerintem igen.

   Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Magcsere 2017 Bristol

Ez volt az első magcsere amin részt vettem és érdekes tapasztalat volt azt kell, hogy mondjam. Először is azt hittem lesz ott egy pár idősebb bácsi meg talán pár fiatal ehelyett teli volt hippikkel, nem szeretem a hippiket.


Gondolkodtam (ez mindig veszélyes)

Munka közben volt egy kicsi (nagyon sok) időm gondolkodni és azon gondolkodtam, lehet a rossz növényeket termesztjük. Egyik dolog amiért ezt gondolom, hogy a gyomok gyorsabban nőnek mint a haszon növények. A haszon növényeknek sok gondoskodás kell, míg a gyomokat irtani kell nem is kevés erőfeszítéssel.
    Ezért is gondolkodom azon, hogy újfajta növényeket kéne termelés alá akár olyanokat is amiket jelenleg gyomként kezelünk. Pár ilyen növények már utána néztem és néhánynál meglepődve tapasztalta, hogy vannak olyan országok amikben az általam, általunk gyomnak tartott növényeket aktívan termesztik. Meg olyat is találtam amit régen akár Magyarországon is mint haszonnövényt termesztették, de mostanra legfeljebb mint dísznövény van jelen.
    Az egyik ilyen növény a csalán bár ezt nem hiszem, hogy természetnék szántszándékkal. , de bizony hogy termesztik. Nem csak mint leveles zöldségnek használják, hanem gyógyszernek is kiváló. Plusz rostokat is lehet belőle szerezni mint a kenderb…