Skip to main content

Mike és a cefre csapda

    Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.


    Ez egyébként kétnapi adag, felhívnám még a figyelmet a baloldalinak a szélén éppen mászik be egy páciens. Sajnos ő már nem ért bele hamarabb agyonvágtam. A baloldaliba egyébként azért volt több szerintem, mert abban érezhetően több élesztő volt. Ezért a mai adagot felkevertem mielőtt kiraktam. Kedden letesztelem ezt az elméletet. 


    Aztán itt van ez a traki a bolt előtt ahol a bevásárlásaim nagyrészt töltöm. Egy párszor már láttam arra, de ma beszélgettem az egyik ott dolgozóval. Megemlítve a tarkeszt a parkolóban. Ja igen az Mike-é -jött a válasz.- az egyik home shoping sofőré. Ezzel jár dolgozni, de nem is vidéken él hanem Knowleban. 
    Ezzel meg is adta a gondolkodni valót hazafelé. Miközben kerekeztem át Knowleon rájöttem, hogy annyira nem is bolondság mint elsőre az ember gondolná. Fekete rendszámos tehát Historic Vehicle besorolású, ezért nem kell road taxot fizetnie. A biztosítás is olcsó rá, és mivel mezőgazdasági gép. Ezért jó esélyel lehet bele vörös dízelt tankolni ami sokkal olcsóbb mint a sima. Viszont ha sima gépkocsiba tankolód akkor megbüntetnek érte. 
Ennyit mára.


Comments

 1. Ez a csigacsapda hogy működik? Mi a recept? A magyar csigák is rámennek?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olyasmi mint a sör csapda, csak a drága sör helyett össze kell keverni pár evőkanál cukrot, némi élesztőt pár liter vízben, hagyni egy párnapig forrni, Aztán befőttes üvegben kirakni.
   Magyar csigákkal még nem teszteltem, de szerintem igen.

   Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Tayberry és Loganberry

Kihasználtam a mai szép napot meg a tényt, hogy kellett egy napi bérlet a buszra ezért aztán kimentem az Imperial parkban található B&q-ba, mert  megakartam lepni magamat pár dologgal amit már kinéztem magamnak.
   Vettem egy tayberryt és egy logganberryt mind a kettő málna és szeder kereszteződésből jött létre.

   A Loganberryt James Harvey Logan Amerikai bíró és kertész nemesítette ki, ha lehet hinni a történetnek teljesen véletlenül. A Tayberryt  1979-ben Skóciában nemesítették és a Tay folyóról nevezték el, ez is ugyan úgy málna és szeder kereszteződés mint a Loganberry, de a két fajta között van pár eltérés. Míg a Tayberry vastagon van borítva tüskékkel addig a Loganbery (legalább is ami nekem van) teljesen tüske mentes. Ugyan akkor ez utóbbinak nem olyan finomak és édesek a bogyói (ezt még csak elméletből mondom) viszont lehet iparilag termeszteni, míg a másikat nem mert a tüskék megnehezítik a szedést. 

    A vásárlás mellett még lőttem pár képet.  Csupán mint érdekessé…

Patkányok és egyebek

Mára már el is tűnt az tavam ami tegnap még mindent elfoglalt. Igaz minden sülyedékeny még.