Skip to main content

Farm vagy smallholding (kisbirtok)

     Akartam egy kis összehasonlítást csinálni, melyik is jobb egy farm vagy egy smallholding*, de ahogy fejben végig gondoltam egyértelművé vált számomra, hogy nem kell összehasonlítás. Mert a smallholdingot sokkal nagyobb eséllyel szerzünk meg és tartunk fent. Hogy minket hogyan tart el az még a jövő kérdése.

    A smallholding egy olyan mezőgazdasági terület ami (rendszerint) kisebb mint 20 hektár, legalább is a DEFRA szerint. Mások szerint olyan ház amihez föld is tartozik. Szigorúan nézve ez utóbbi alapján szinte minden ház smallholding. Aminek van egy kertrésze. Megint mások szerint farm az, ami pénzt hoz a házhoz, a smallholding pedig nem.
* Nem fogok minden Angol szót lefordítani. Nem azért mert így "különlegesebb" hanem mert nem mindig adja vissza az eredeti tartalmat.

Comments

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Patkányok és egyebek

Mára már el is tűnt az tavam ami tegnap még mindent elfoglalt. Igaz minden sülyedékeny még.Újabb potyák

Tegnap előtt az allotment fb csoportjában valaki kérdezte, hogy kell e valakinek cucamelon mag. Engem meg úgy  tanítottak, hogy ne legyek rest jelentkezni.  Aztán még megkaptam azt a magcsomagot is amire pályáztunk, erről majd még részletesebben is lesz szó, a cucamelonról is.