Skip to main content

Egy lépéssel közelebb

    Ma munka helyet után beszélgettem az egyik munka társammal. Kiről kiderült, hogy időről időre pop up shopokat (részletek később) üzemeltet, ahol is mindenféle dolgokat árulnak méztől, kezdve házi süteményekig. Lényeg a lényeg, hogy terveim között szerepelt lekvárok készítése és árulása, de ez olyan mennyiségű papírmunkával és egyéb költségekkel járna mint például felelősség biztosítás.  Hogy egyszerűen nem láttam értelmét annak, hogy ténylegesen belemenjek. Viszont így csak beszállító leszek ezzel egy csomó dologban. Persze a haszon is kisebb lesz így, bár nem  jelentősen és az eladással sem nekem kell foglalkoznom.
    Azért a részleteket még egy kávé mellett tisztázni kell.

Comments

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Magcsere 2017 Bristol

Ez volt az első magcsere amin részt vettem és érdekes tapasztalat volt azt kell, hogy mondjam. Először is azt hittem lesz ott egy pár idősebb bácsi meg talán pár fiatal ehelyett teli volt hippikkel, nem szeretem a hippiket.


Gondolkodtam (ez mindig veszélyes)

Munka közben volt egy kicsi (nagyon sok) időm gondolkodni és azon gondolkodtam, lehet a rossz növényeket termesztjük. Egyik dolog amiért ezt gondolom, hogy a gyomok gyorsabban nőnek mint a haszon növények. A haszon növényeknek sok gondoskodás kell, míg a gyomokat irtani kell nem is kevés erőfeszítéssel.
    Ezért is gondolkodom azon, hogy újfajta növényeket kéne termelés alá akár olyanokat is amiket jelenleg gyomként kezelünk. Pár ilyen növények már utána néztem és néhánynál meglepődve tapasztalta, hogy vannak olyan országok amikben az általam, általunk gyomnak tartott növényeket aktívan termesztik. Meg olyat is találtam amit régen akár Magyarországon is mint haszonnövényt termesztették, de mostanra legfeljebb mint dísznövény van jelen.
    Az egyik ilyen növény a csalán bár ezt nem hiszem, hogy természetnék szántszándékkal. , de bizony hogy termesztik. Nem csak mint leveles zöldségnek használják, hanem gyógyszernek is kiváló. Plusz rostokat is lehet belőle szerezni mint a kenderb…