Skip to main content

2015.12.13.

     Már jó pár éve vonz a gondolat, hogy veszek egy tanyát és valamennyire kivonulok a civilizációból valahova, ahol megtermesztem a  saját élelmem, állatokat tartok. Szóval a szokásos hippi duma. Ez az évek folyamán csak egyre határozottabb vágyam lett. Ott is hagytam a Magyar valóságot, jobban mondva felváltottam az Angollal. Itt a tanya szót felcseréltem a farmmal, de a vágy továbbra is megmaradt.
     Aztán három évvel ezelőtt kibéreltem egy kis parcellát ami kisebb ugyan mint édesanyám konyhakertje, de az első lépésnek jó volt. Ehhez tavaly béreltem egy másikat is nem olyan messze az elsőtől. Eddig ez a két kis terület amint tanulok és dolgozom.

Comments

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Tayberry és Loganberry

Kihasználtam a mai szép napot meg a tényt, hogy kellett egy napi bérlet a buszra ezért aztán kimentem az Imperial parkban található B&q-ba, mert  megakartam lepni magamat pár dologgal amit már kinéztem magamnak.
   Vettem egy tayberryt és egy logganberryt mind a kettő málna és szeder kereszteződésből jött létre.

   A Loganberryt James Harvey Logan Amerikai bíró és kertész nemesítette ki, ha lehet hinni a történetnek teljesen véletlenül. A Tayberryt  1979-ben Skóciában nemesítették és a Tay folyóról nevezték el, ez is ugyan úgy málna és szeder kereszteződés mint a Loganberry, de a két fajta között van pár eltérés. Míg a Tayberry vastagon van borítva tüskékkel addig a Loganbery (legalább is ami nekem van) teljesen tüske mentes. Ugyan akkor ez utóbbinak nem olyan finomak és édesek a bogyói (ezt még csak elméletből mondom) viszont lehet iparilag termeszteni, míg a másikat nem mert a tüskék megnehezítik a szedést. 

    A vásárlás mellett még lőttem pár képet.  Csupán mint érdekessé…

Patkányok és egyebek

Mára már el is tűnt az tavam ami tegnap még mindent elfoglalt. Igaz minden sülyedékeny még.