Skip to main content

Tayberry és Loganberry

    Kihasználtam a mai szép napot meg a tényt, hogy kellett egy napi bérlet a buszra ezért aztán kimentem az Imperial parkban található B&q-ba, mert  megakartam lepni magamat pár dologgal amit már kinéztem magamnak.
   Vettem egy tayberryt és egy logganberryt mind a kettő málna és szeder kereszteződésből jött létre.

Más még is ugyan az 
   A Loganberryt James Harvey Logan Amerikai bíró és kertész nemesítette ki, ha lehet hinni a történetnek teljesen véletlenül. A Tayberryt  1979-ben Skóciában nemesítették és a Tay folyóról nevezték el, ez is ugyan úgy málna és szeder kereszteződés mint a Loganberry, de a két fajta között van pár eltérés. Míg a Tayberry vastagon van borítva tüskékkel addig a Loganbery (legalább is ami nekem van) teljesen tüske mentes. Ugyan akkor ez utóbbinak nem olyan finomak és édesek a bogyói (ezt még csak elméletből mondom) viszont lehet iparilag termeszteni, míg a másikat nem mert a tüskék megnehezítik a szedést. 

Gyümölcs fák erdeje 
    A vásárlás mellett még lőttem pár képet.  Csupán mint érdekesség.

A rózsák is szépek
   Aztán átmentem a Rangebe mert ott is volt amit megakarta nézni,venni illetve fényképezni.

és ugyan ki nem. 
    Amin múltkor megakadt a szemem az egy nekem újdonság volt, a Polish bramble. Amiről nem csak én nem halottam hanem a Google sem, viszont a Rubus Articusra már ráismert mint sark köri málna. Legalább is Arctic Raspberry ként ismeri az Angol. Gondolkodom, hogy veszek egyet az a helyzet.

Lengyel bogyó sosem hallottam róla 
    Találtam még Viktória szilvát bár nem olyan kisméretű mint amit múltkor láttam a B&Q ban, de most ott ne volt. Árban ugyan ott van,de az törpenövésű erkélyre való.

Szilva Viktória

Teljes méretben  olyan 170-180 cm

Szépen fejlett növények 

Ja meg a Rangeben vettem magamnak egy leértékelt fehér ribizlit is, mert miért ne. Nem ind ha nem lenen belőle már egy csak azt elnyomja a rebarbara. Télen át kel majd ültetni.

Comments