Skip to main content

Dolog amit nem akarsz látni meg amit igen.

     Kimentem csirkét etetni akik simán túlteljesítik az evés iránti elvárásokat, mert két hét alatt megettek három heti kaját, nem leszünk így jóba. Az a helyzet. Persze ez a kisebbik gond a tegnapi szélben megbillenhetett a fóliasátram és minden palántával teli cserepem pofával lefelé landolt. Senkinek nem kívánom azt az érzést.


Nem egy szép látvány

Azt sem tudom ez mi
   Mondjuk számítottam valami olyasmire ami a palántáim felét megöli, én igazán inkább hidegre vagy kártevőre gondoltam Ezért is ültettem többet. Szóval azért valami majd fog maradni csak helyre kell őket pofozni. No meg fogalmam sincsen melyik a káposzta vagy melyik a karalábé esetleg a brokkoli. ez mondjuk majd idővel eldől. 
    A burgonyák viszont a múltkori jégeső után szépen helyre jöttek és úgy néz ki idén talán nem rohadt ki annyi mint tavaly. Igaz idén harmad annyi eső sem esett, sőt leginkább szárazság van. Nem csak a szabadföldi hanem a konténeres is szépen alakul.

Lassan fel kell tölteni 

Fejel efelé van, de szerencsére nem úgy nő.

Comments

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Magcsere 2017 Bristol

Ez volt az első magcsere amin részt vettem és érdekes tapasztalat volt azt kell, hogy mondjam. Először is azt hittem lesz ott egy pár idősebb bácsi meg talán pár fiatal ehelyett teli volt hippikkel, nem szeretem a hippiket.


Gondolkodtam (ez mindig veszélyes)

Munka közben volt egy kicsi (nagyon sok) időm gondolkodni és azon gondolkodtam, lehet a rossz növényeket termesztjük. Egyik dolog amiért ezt gondolom, hogy a gyomok gyorsabban nőnek mint a haszon növények. A haszon növényeknek sok gondoskodás kell, míg a gyomokat irtani kell nem is kevés erőfeszítéssel.
    Ezért is gondolkodom azon, hogy újfajta növényeket kéne termelés alá akár olyanokat is amiket jelenleg gyomként kezelünk. Pár ilyen növények már utána néztem és néhánynál meglepődve tapasztalta, hogy vannak olyan országok amikben az általam, általunk gyomnak tartott növényeket aktívan termesztik. Meg olyat is találtam amit régen akár Magyarországon is mint haszonnövényt termesztették, de mostanra legfeljebb mint dísznövény van jelen.
    Az egyik ilyen növény a csalán bár ezt nem hiszem, hogy természetnék szántszándékkal. , de bizony hogy termesztik. Nem csak mint leveles zöldségnek használják, hanem gyógyszernek is kiváló. Plusz rostokat is lehet belőle szerezni mint a kenderb…