Skip to main content

Dolog amit nem akarsz látni meg amit igen.

     Kimentem csirkét etetni akik simán túlteljesítik az evés iránti elvárásokat, mert két hét alatt megettek három heti kaját, nem leszünk így jóba. Az a helyzet. Persze ez a kisebbik gond a tegnapi szélben megbillenhetett a fóliasátram és minden palántával teli cserepem pofával lefelé landolt. Senkinek nem kívánom azt az érzést.


Nem egy szép látvány

Azt sem tudom ez mi
   Mondjuk számítottam valami olyasmire ami a palántáim felét megöli, én igazán inkább hidegre vagy kártevőre gondoltam Ezért is ültettem többet. Szóval azért valami majd fog maradni csak helyre kell őket pofozni. No meg fogalmam sincsen melyik a káposzta vagy melyik a karalábé esetleg a brokkoli. ez mondjuk majd idővel eldől. 
    A burgonyák viszont a múltkori jégeső után szépen helyre jöttek és úgy néz ki idén talán nem rohadt ki annyi mint tavaly. Igaz idén harmad annyi eső sem esett, sőt leginkább szárazság van. Nem csak a szabadföldi hanem a konténeres is szépen alakul.

Lassan fel kell tölteni 

Fejel efelé van, de szerencsére nem úgy nő.

Comments

Popular posts from this blog

Tayberry és Loganberry

Kihasználtam a mai szép napot meg a tényt, hogy kellett egy napi bérlet a buszra ezért aztán kimentem az Imperial parkban található B&q-ba, mert  megakartam lepni magamat pár dologgal amit már kinéztem magamnak.
   Vettem egy tayberryt és egy logganberryt mind a kettő málna és szeder kereszteződésből jött létre.

   A Loganberryt James Harvey Logan Amerikai bíró és kertész nemesítette ki, ha lehet hinni a történetnek teljesen véletlenül. A Tayberryt  1979-ben Skóciában nemesítették és a Tay folyóról nevezték el, ez is ugyan úgy málna és szeder kereszteződés mint a Loganberry, de a két fajta között van pár eltérés. Míg a Tayberry vastagon van borítva tüskékkel addig a Loganbery (legalább is ami nekem van) teljesen tüske mentes. Ugyan akkor ez utóbbinak nem olyan finomak és édesek a bogyói (ezt még csak elméletből mondom) viszont lehet iparilag termeszteni, míg a másikat nem mert a tüskék megnehezítik a szedést. 

    A vásárlás mellett még lőttem pár képet.  Csupán mint érdekessé…

Patkányok és egyebek

Mára már el is tűnt az tavam ami tegnap még mindent elfoglalt. Igaz minden sülyedékeny még.