Skip to main content

Retek

    Felszedtem a retkek egy részét a sima hónapos retek nagyon szépen néz ki és az ereje is a skála ehető részén van éppen hogy csak, de ott van.

A sörretek aminek egyáltalán nem kéne erősnek lennie viszont ehetetlen. Olyan hihetetlenül erős, hogy először a komposztra akartam dobni, de aztán adtam neki még két esélyt. Azért kettőt mert az egyik, hogy párnap alatt alább hagy az ereje. Ha ez mégsem következik be akkor még egy esélyt kap (talán érdemtelenül) mint savanyúság. Egyébként mérettel megvagyok elégedve és külalakra is tetszetősek, nincsenek megrágva (nagyon) és gömbölyűek.

Comments

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Tayberry és Loganberry

Kihasználtam a mai szép napot meg a tényt, hogy kellett egy napi bérlet a buszra ezért aztán kimentem az Imperial parkban található B&q-ba, mert  megakartam lepni magamat pár dologgal amit már kinéztem magamnak.
   Vettem egy tayberryt és egy logganberryt mind a kettő málna és szeder kereszteződésből jött létre.

   A Loganberryt James Harvey Logan Amerikai bíró és kertész nemesítette ki, ha lehet hinni a történetnek teljesen véletlenül. A Tayberryt  1979-ben Skóciában nemesítették és a Tay folyóról nevezték el, ez is ugyan úgy málna és szeder kereszteződés mint a Loganberry, de a két fajta között van pár eltérés. Míg a Tayberry vastagon van borítva tüskékkel addig a Loganbery (legalább is ami nekem van) teljesen tüske mentes. Ugyan akkor ez utóbbinak nem olyan finomak és édesek a bogyói (ezt még csak elméletből mondom) viszont lehet iparilag termeszteni, míg a másikat nem mert a tüskék megnehezítik a szedést. 

    A vásárlás mellett még lőttem pár képet.  Csupán mint érdekessé…

Patkányok és egyebek

Mára már el is tűnt az tavam ami tegnap még mindent elfoglalt. Igaz minden sülyedékeny még.