Skip to main content

Rendrakás

     Kicsit rendszereztem és kitakarítottam  vetőmagos dobozomat és meg kell állapítsam, hogy vagy két évre jó vagyok még akkor is ha nem veszek semmit.

Ennek vízszintesnek kéne lennie

   Aztán kihasználtam, hogy a Wilkinsonban őszi leértékelés van, hogy ott hagytam vagy harminc fontot. Mindezt úgy hogy 50 penny volt a legdrágább zacskó mag, mondtam már, hogy ha elkezdek vásárolni nem tudok megállni? Nos ha nem tettem akkor most mondom. Persze volt indokom, mert ezeket a magokat majd feltesszük ebayre tavasszal és a bevétel fedezi azoknak a magoknak az árát amiket én használok fel. 

Kisebb doboz eladásra

Comments

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Tayberry és Loganberry

Kihasználtam a mai szép napot meg a tényt, hogy kellett egy napi bérlet a buszra ezért aztán kimentem az Imperial parkban található B&q-ba, mert  megakartam lepni magamat pár dologgal amit már kinéztem magamnak.
   Vettem egy tayberryt és egy logganberryt mind a kettő málna és szeder kereszteződésből jött létre.

   A Loganberryt James Harvey Logan Amerikai bíró és kertész nemesítette ki, ha lehet hinni a történetnek teljesen véletlenül. A Tayberryt  1979-ben Skóciában nemesítették és a Tay folyóról nevezték el, ez is ugyan úgy málna és szeder kereszteződés mint a Loganberry, de a két fajta között van pár eltérés. Míg a Tayberry vastagon van borítva tüskékkel addig a Loganbery (legalább is ami nekem van) teljesen tüske mentes. Ugyan akkor ez utóbbinak nem olyan finomak és édesek a bogyói (ezt még csak elméletből mondom) viszont lehet iparilag termeszteni, míg a másikat nem mert a tüskék megnehezítik a szedést. 

    A vásárlás mellett még lőttem pár képet.  Csupán mint érdekessé…

Patkányok és egyebek

Mára már el is tűnt az tavam ami tegnap még mindent elfoglalt. Igaz minden sülyedékeny még.