Skip to main content

Itt az ősz ...

 ... itt van újra. Most már hőmérsékletben is kezd megérződik. Ha minden igaz Novemberben tényleg hideg lesz, meg hó is lesz a télen. Igaz ezt az elmúlt három vagy négy télen is ígérték. Hozattam egy utánfutó levél és fa darálékot. Szépen szét terítettem és pénteken elkezdem beásni. Idén nem nem hozatok lótárgyát mert azt hiszem valamilyen növény irtó szer volt benne, legalább is a babom ami érzékeny erre a dologra azt mutatja (illetve a hiánya mutatja leginkább). Valamint lehet drótféreg fertőzést is sikerült vele összeszednem (de ezt talán már mondtam).
    Három év után sikerült összeismerkednem a szomszédommal, Remélem nem akadt ki nagyon amikor meglátta, hogy feltöltöttem a kompposzt kukáját félig gyomokkal. Mentségemre legyen írva, hogy az ő területéről burjánzott át hozzám.
    Készen vagyok a csirke ól terület rendezésével, jövő héten elkezdem a faszerkezetet összeállítani.

Comments

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Magcsere 2017 Bristol

Ez volt az első magcsere amin részt vettem és érdekes tapasztalat volt azt kell, hogy mondjam. Először is azt hittem lesz ott egy pár idősebb bácsi meg talán pár fiatal ehelyett teli volt hippikkel, nem szeretem a hippiket.


Gondolkodtam (ez mindig veszélyes)

Munka közben volt egy kicsi (nagyon sok) időm gondolkodni és azon gondolkodtam, lehet a rossz növényeket termesztjük. Egyik dolog amiért ezt gondolom, hogy a gyomok gyorsabban nőnek mint a haszon növények. A haszon növényeknek sok gondoskodás kell, míg a gyomokat irtani kell nem is kevés erőfeszítéssel.
    Ezért is gondolkodom azon, hogy újfajta növényeket kéne termelés alá akár olyanokat is amiket jelenleg gyomként kezelünk. Pár ilyen növények már utána néztem és néhánynál meglepődve tapasztalta, hogy vannak olyan országok amikben az általam, általunk gyomnak tartott növényeket aktívan termesztik. Meg olyat is találtam amit régen akár Magyarországon is mint haszonnövényt termesztették, de mostanra legfeljebb mint dísznövény van jelen.
    Az egyik ilyen növény a csalán bár ezt nem hiszem, hogy természetnék szántszándékkal. , de bizony hogy termesztik. Nem csak mint leveles zöldségnek használják, hanem gyógyszernek is kiváló. Plusz rostokat is lehet belőle szerezni mint a kenderb…