Skip to main content

Itt az ősz ...

 ... itt van újra. Most már hőmérsékletben is kezd megérződik. Ha minden igaz Novemberben tényleg hideg lesz, meg hó is lesz a télen. Igaz ezt az elmúlt három vagy négy télen is ígérték. Hozattam egy utánfutó levél és fa darálékot. Szépen szét terítettem és pénteken elkezdem beásni. Idén nem nem hozatok lótárgyát mert azt hiszem valamilyen növény irtó szer volt benne, legalább is a babom ami érzékeny erre a dologra azt mutatja (illetve a hiánya mutatja leginkább). Valamint lehet drótféreg fertőzést is sikerült vele összeszednem (de ezt talán már mondtam).
    Három év után sikerült összeismerkednem a szomszédommal, Remélem nem akadt ki nagyon amikor meglátta, hogy feltöltöttem a kompposzt kukáját félig gyomokkal. Mentségemre legyen írva, hogy az ő területéről burjánzott át hozzám.
    Készen vagyok a csirke ól terület rendezésével, jövő héten elkezdem a faszerkezetet összeállítani.

Comments

Popular posts from this blog

Mike és a cefre csapda

Egymáshoz nincsen közük ez csak a cím. Azt hiszem sikeresnek mondható a cefre csapdám a csigáknál legalább is a mai felhozatal ezt mutatja.

Tayberry és Loganberry

Kihasználtam a mai szép napot meg a tényt, hogy kellett egy napi bérlet a buszra ezért aztán kimentem az Imperial parkban található B&q-ba, mert  megakartam lepni magamat pár dologgal amit már kinéztem magamnak.
   Vettem egy tayberryt és egy logganberryt mind a kettő málna és szeder kereszteződésből jött létre.

   A Loganberryt James Harvey Logan Amerikai bíró és kertész nemesítette ki, ha lehet hinni a történetnek teljesen véletlenül. A Tayberryt  1979-ben Skóciában nemesítették és a Tay folyóról nevezték el, ez is ugyan úgy málna és szeder kereszteződés mint a Loganberry, de a két fajta között van pár eltérés. Míg a Tayberry vastagon van borítva tüskékkel addig a Loganbery (legalább is ami nekem van) teljesen tüske mentes. Ugyan akkor ez utóbbinak nem olyan finomak és édesek a bogyói (ezt még csak elméletből mondom) viszont lehet iparilag termeszteni, míg a másikat nem mert a tüskék megnehezítik a szedést. 

    A vásárlás mellett még lőttem pár képet.  Csupán mint érdekessé…

Patkányok és egyebek

Mára már el is tűnt az tavam ami tegnap még mindent elfoglalt. Igaz minden sülyedékeny még.